Συνεργασία Netflix και Microsoft για φθηνότερο πρόγραμμα στους χρήστες που επιλέγουν να βλέπουν διαφημίσεις

Συνεργασία Netflix και Microsoft για φθηνότερο πρόγραμμα με προβολή διαφημίσεων Facebook Twitter
Φωτ.: Netflix
0

Το Netflix συνεργάζεται με τη Microsoft για να προσφέρει ένα φθηνότερο πρόγραμμα συνδρομής στους πελάτες.

Η προσφορά αφορά σε εκείνους τους χρήστες που θα επιλέξουν να βλέπουν διαφημίσεις.

Ο κολοσσός του streaming ανέφερε ότι η υπηρεσία θα είναι μια «προσθήκη» στα υπάρχοντα σχέδιά του.

Τον Απρίλιο, οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν μετά την πρώτη απώλεια συνδρομητών μέσα σε μία δεκαετία.

Τον περασμένο μήνα, ο συν-διευθύνων σύμβουλος Ted Sarandos είπε ότι η εταιρεία βρισκόταν σε συνομιλίες με άλλες επιχειρήσεις για να βρει τρόπους να προσελκύσει κοινό, που διστάζει να κάνει συνδρομή λόγω των τιμών.

Σήμερα, το Netflix ανακοίνωσε ότι επέλεξε τη Microsoft ως παγκόσμιο συνεργάτη προκειμένου να εισαγάγει ένα «σχέδιο συνδρομής χαμηλότερης τιμής, που υποστηρίζεται από διαφημίσεις».

«Η Microsoft έχει την αποδεδειγμένη ικανότητα να υποστηρίξει όλες τις διαφημιστικές μας ανάγκες καθώς εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια νέα προσφορά που υποστηρίζεται από διαφημίσεις», δήλωσε ο γενικός διευθυντής λειτουργίας του Netflix, Greg Peters.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι, η Microsoft πρόσφερε την ευελιξία για καινοτομία με την πάροδο του χρόνου τόσο από την πλευρά της τεχνολογίας όσο και από την πλευρά των πωλήσεων, καθώς και ισχυρή προστασία απορρήτου για τα μέλη μας», πρόσθεσε.

Ο Mikhail Parakhin, επικεφαλής στον συγκεκριμένο τομέα της Microsoft, είπε ότι οι πελάτες θα έχουν σύντομα «περισσότερες επιλογές για πρόσβαση στο βραβευμένο περιεχόμενο του Netflix».

»Οι έμποροι που αναζητούν τη Microsoft για τις διαφημιστικές τους ανάγκες θα έχουν πρόσβαση στο κοινό του Netflix και στο premium συνδεδεμένο απόθεμα. Όλες οι διαφημίσεις που προβάλλονται στο Netflix θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμες μέσω της πλατφόρμας της Microsoft», πρόσθεσε.

Το Netflix προσπαθεί να επαναδιαπραγματευτεί τις συμφωνίες που έχει με μεγάλες εταιρείες ψυχαγωγίας, ώστε να μπορεί να εμφανίζει διαφημίσεις ως μέρος της υπηρεσίας του, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal.

Η εταιρεία φέρεται να έχει συζητήσει με τη Warner Bros., τη Universal και τη Sony Pictures Television.

Η Warner Bros αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά ενώ ούτε οι Universal και Sony απάντησαν σε σχετικά αιτήματα.

Τον Απρίλιο, οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν περισσότερο από το ένα τρίτο μετά την αποκάλυψη της απότομης πτώσης των συνδρομητών της. Τότε, προειδοποίησε ότι εκατομμύρια άλλοι συνδρομητές επρόκειτο να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα.

Το sell-off εξαφάνισε περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία του Netflix και οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι θα αντιμετωπίσει σκληρή μάχη για να επιστρέψει σε ομαλή τροχιά.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε 300 περικοπές θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την πτώση του αριθμού των πελατών.

Επίσης τον περασμένο μήνα, ο Ted Sarandos είπε ότι το Netflix βρισκόταν σε συνομιλίες με αρκετές εταιρείες προς διερεύνηση των διαφημιστικών συνεργασιών της πλατφόρμας.

«Δεν προσθέτουμε διαφημίσεις στο Netflix με τη μορφή που το γνωρίζετε σήμερα. Προσθέτουμε ένα επίπεδο διαφημίσεων για όσους λένε "Θέλω χαμηλότερη τιμή και θα παρακολουθώ διαφημίσεις"», είπε ο Sarandos σε συνέδριο στις Κάννες.

Mε πληροφορίες του BBC

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ