Σενάριο του Μπρους Λι που είχε απορριφθεί έγινε τηλεοπτική σειρά

0

Ακόμη και στις εποχές της μεγάλης του δόξας, ο Μπρους Λι είχε ακούσει «όχι» από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, με αποτέλεσμα μία τηλεοπτική σειρά σε δικό του σενάριο να μη φτάσει ποτέ στους θεατές, μόνο και μόνο εξαιτίας της κινεζικής καταγωγής του. 

Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά "Warrior", το σενάριο της οποίας το είχε γράψει ο θρύλος των πολεμικών τεχνών και αφορούσε τόσο αυτό που γνώριζε καλά, όσο και το θέμα της μετανάστευσης και του ρατσισμού εναντίον του κινεζικού πληθυσμού στο αμερικανικό έδαφος. 

«Ο πατέρας μου θα ενθουσιαζόταν αν μάθαινε ότι αυτό που δεν του επέτρεψαν τότε, συμβαίνει τώρα», εξηγεί η κόρη του Σάνον Λι, η οποία λέει ότι όταν είχε προτείνει το σενάριο στη Warner η απάντηση ήταν αρνητική. 

Σενάριο του Μπρους Λι που είχε απορριφθεί έγινε τηλεοπτική σειρά Facebook Twitter
 

«Του είχαν πει ότι δεν θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στη σειρά γιατί το αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό δεν συμπαθούσε τους Κινέζους ηθοποιούς και θα ήταν σίγουρη η αποτυχία», τονίζει. Ωστόσο, η Cinemax πριν από λίγο καιρό ενδιαφέρθηκε γι' αυτό το ξεχασμένο στα συρτάρια σενάριο, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεση να το υλοποιήσει ακριβώς όπως το είχε φανταστεί ο Μπρους Λι. 

Οι παραγωγοί της σειράς Τζάστιν Λι και Τζόναθαν Τρόπερ δηλώνουν ότι πέρα από μία σειρά δράσης, πρόκειται για μία διεισδυτική ματιά του πατέρα του καράτε «στην εμπειρία της μετανάστευσης και στον συστημικό ρατσισμό της Αμερικής απέναντι τους. Αυτό που συνέβαινε το 1878, συνέβαινε και το 1978 και συμβαίνει και το 2019», λένε πραγματικά ενθουσιασμένοι από το εύστοχο και διαχρονικό σενάριο του αστέρα των πολεμικών τεχνών. 

Η σειρά κάνει πρεμιέρα σήμερα. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Αυστρία η μεγάλη νικήτρια – Στην 6η θέση η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα»

Η εμφάνιση της Klavdia απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και θετικά σχόλια για τη σκηνική λιτότητα και τη συναισθηματική δύναμη της ερμηνείας της - Στη 2η θέση το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

TV & Media / Eurovision 2025: Η Σουηδία σάρωσε στον μεγάλο τελικό – Αποθέωση για τους KAJ και το «Bara Bada Bastu»

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχήματα πριν από τον τελικό, οι KAJ διατηρούσαν το προβάδισμα έναντι όλων των αντιπάλων τους, με την Αυστρία και την Ολλανδία να ακολουθούν στη μάχη για την κορυφή
LIFO NEWSROOM