Σεισμός

Το ρωσικό κοινοβούλιο εξετάζει την απαγόρευση ομοφυλοφιλικών σκηνών σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές

Το ρωσικό κοινοβούλιο εξετάζει την απαγόρευση σκηνών γκέι σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές Facebook Twitter
Unsplash
0

Το ρωσικό κοινοβούλιο συζητά την απαγόρευση ταινιών που περιλαμβάνουν ερωτικές ομοφυλοφιλικές σκηνές.

Όπως δήλωσε ο  ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικογενειακών Υποθέσεων, Γυναικών και Παιδιών της Συνέλευσης, αναμένεται να εξεταστεί ένα νομοσχέδιο, που θα απαγορεύει σκηνές που δείχνουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Μιλώντας στο RIA Novosti τη Δευτέρα για τις προτάσεις αυτές, ο Βιτάλι Μιλόνοφ του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία επιβεβαίωσε ότι ο νόμος θα εξεταστεί εξονυχιστικά στην Δούμα και ότι οι εργασίες για το κείμενο βρίσκονται σε εξέλιξη. «Η νομική λύση σε αυτήν την κατάσταση είναι προ των πυλών», είπε.

Ο Μιλόνοφ, υψηλά ιστάμενος στην ηγεσία του κόμματος, είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τη ρυθμιστική αρχή του κράτους να μην επιτρέπει τη μετάδοση ταινιών με περιεχόμενο από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Όποιος θέλει μπορεί να έχει ειδική πρόσβαση σε τέτοια βίντεο, καθώς και βίντεο με πορνογραφία», επισήμανε, δηλώνοντας ότι υπάρχει δημόσια απαίτηση να μην απεικονίζονται σκηνές ομοφυλοφιλίας.

Μια έρευνα από το Ρωσικό Κέντρο Έρευνας της Κοινής Γνώμης (VTsIOM) που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα αποκάλυψε ότι το 80% των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι είναι απαράδεκτο να προβάλλονται ομοφυλοφιλικές σχέσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές με περιορισμούς ηλικίας 18+, ενώ το 57% των Ρώσων που ερωτήθηκαν είπε ότι πρέπει να απαγορευθεί η προβολή σκηνών που δείχνουν αυτό που θεωρείται ως «σεξουαλική παρέκκλιση».

Η εξέταση της νομοθεσίας κατά του περιεχομένου που απεικονίζει σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου συμπίπτει με την άποψη μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της Ρωσίας για την Κοινωνία των Πολιτών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που είπε στη Vedomosti ότι είχε δημιουργήσει έναν «κατάλογο» για να επισημάνει το λεγόμενο «τοξικό περιεχόμενο» στο διαδίκτυο.

Η πηγή αυτή αναμένεται να θίξει θέματα όπως ο ριζοσπαστικός φεμινισμός, οι τρόποι ζωής «χωρίς παιδιά», καθώς και η προώθηση της ομοφυλοφιλίας και της κτηνωδίας.


Ο Μιλόνοφ, γνωστός για τα εμπρηστικά σχόλια κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, προκάλεσε αντιδράσεις από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας τον Αύγουστο, αφού χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους ως το «χαμηλότερο στάδιο ανάπτυξης του ζωικού κόσμου».

Ο αξιωματούχος ζήτησε επίσης να «στειρωθεί» ο ομοφυλόφιλος πληθυσμός της χώρας όπως γίνεται με τις αδέσποτες γάτες, ενώ ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, Valery Fadeev, του απάντησε ότι πρέπει να «προσέχει τη γλώσσα του» σχετικά με το θέμα.

Η Ρωσία θέσπισε αυτό που συχνά αποκαλείται «νόμος για την προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων» το 2013, με τον οποίο επιβλήθηκαν περιορισμοί σε περιεχόμενο που θεωρείται ότι υποστηρίζει «μη παραδοσιακές σεξουαλικές αξίες μεταξύ ανηλίκων».

Η νομοθεσία έχει επικριθεί τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο για φερόμενη επίθεση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπερασπίστηκε την κίνηση, επιμένοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τη δίωξη ατόμων για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους το 2014 σχετικά με τις απόψεις του για το θέμα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «Δεν με ενδιαφέρει ο προσανατολισμός ενός ατόμου και ο ίδιος γνωρίζω μερικούς ανθρώπους που είναι γκέι. Είμαστε σε φιλικούς όρους. Δεν είμαι προκατειλημμένος με κανέναν τρόπο».

Με πληροφορίες του RT

TV & Media
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM