Παππάς: Ακούστηκαν πολλά. Τα χρήματα μπαίνουν στο ταμείο

Παππάς: Ακούστηκαν πολλά. Τα χρήματα μπαίνουν στο ταμείο Facebook Twitter
0

«Ακούστηκαν πολλά. Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο», ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το γεγονός, ότι δύο υπερθεματιστές πλήρωσαν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Νωρίτερα είχαν καταβάλει τις πρώτες δόσεις δύο από τους υπερθεματιστές, ο Σκάι και η εταιρεία Αlter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Δεν έχει υπάρξει ούτε έχει γίνει ποτέ δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια επίπεδα ελέγχου», υπογράμμισε το πρωί  στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στον βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τον διαγωνισμό αδειοδοτήσεων των τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν σημαίνει ότι είναι και κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας και πρόσθεσε ότι η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί αφού η Επιτροπή Ενστάσεων θα έχει ολοκληρώσει πλήρως τον έλεγχο της.

 

Ο κ. Παππάς μίλησε για «μέθοδο τρομοκρατίας δημόσιων λειτουργών» και καταφέρθηκε κατά συγκεκριμένων επιχειρηματιών κατονομάζοντας τους. «Είναι ντροπή του κυρίου Αλαφούζου, του κυρίου Βαρδινογιάννη του κυρίου Κοντομηνά να στήνουν δελτία. Όποιος θέλει κόντρα στην πολιτική ηγεσία εδώ στη Βουλή» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς που με περίσσευμα καρδιάς επιτέλεσαν το καθήκον τους. Μπορεί να μην τους αρέσει που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά τελειώνει οριστικά ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων. Η επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο θα μας θυμίζει σπαρταριστά επεισόδια, με μειδίαμα αλλά και πικρία για αυτούς που άκουσαν τα εξ αμάξης».

 

Ακόμη, αναφερόμενος ο κ. Παππάς στο πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής, κάλεσε όλους όσοι σπεύδουν να βγάλουν πρόωρα συμπεράσματα «να κρατηθούν». Από την πλευρά του, ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες», των υπερθεματιστών και έκανε λόγο για νέα αριστερή, πιο βαθιά διαπλοκή.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παππά που χαρακτήρισε άθλια και φθηνή αντιπολίτευση τις αιχμές του κ. Φωτήλα, λέγοντας «να μην πετάξει τις περούκες γιατί θα της χρειαστεί», αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τους δύο μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους της Νέας Υόρκης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ