«Το όνομα του Ρόδου» επιστρέφει ως σειρά στην τηλεόραση

«Το όνομα του Ρόδου» επιστρέφει ως σειρά στην τηλεόραση Facebook Twitter
Σόν Κόνερι και Κρίστιαν Σλέιτερ στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «Το όνομα του ρόδου»
0

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την επιτυχία που έκανε «Το όνομα του Ρόδου» η ταινία του Ζαν-Ζακ Ανό, μια μίνι σειρά παρουσιάζει μια νέα διασκευή του μπεστ σέλερ του Ουμπέρτο 'Εκο.

Η πολυαναμενόμενη ιταλογαλλογερμανική παραγωγή, μια σειρά οκτώ επεισοδίων διάρκειας 52 λεπτών, κάνει πρεμιέρα απόψε στη δημόσια ιταλική τηλεόραση και από την Τρίτη 5 Μαρτίου, στο τηλεοπτικό δίκτυο OCS στη Γαλλία, ενώ τον Μάιο θα την προβάλλει το δίκτυο SundanceTV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθώντας πιστά την πλοκή του μυθιστορήματος που κυκλοφόρησε το 1980, μεταφράστηκε σε 40 γλώσσες και πωλήθηκε σε 50 εκατομμύρια αντίτυπα, η σειρά συνδέει το αστυνομικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα με την ιστορική αφήγηση μιας ταραγμένης εποχής, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο πορτρέτο ενός από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

 

Μετά τον Σον Κόνερι, έρχεται ο Τζον Τουρτούρο, επίσης συνσεναριογράφος και εκτελεστικός συμπαραγωγός, να υποδυθεί τον Γουλιέλμο της Μπάσκερβιλ, τον φραγκισκανό μοναχό με την απεριόριστη ευρυμάθεια και διορατικότητα.

«Το όνομα του ρόδου» είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που περιέχει ένα μυθιστόρημα, το θρίλερ που αφηγείται η ταινία" του Ζαν-Ζακ Ανό, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο ιταλός σκηνοθέτης Τζιάκομο Μπατιάτο.

Αλλά όλα τα υπόλοιπα, η φιλοσοφική συζήτηση, η δημόσια συζήτηση, η συζήτηση για τη σχέση μεταξύ της εκκλησίας και της εξουσίας, η συζήτηση για τον έρωτα, για τις γυναίκες, για τη ζωή... Όλα όσα αναφέρονται στο βιβλίο και που δεν μπορούν να αναφερθούν μέσα σε μια ταινία δύο ωρών, μπορέσαμε να τα εξιστορήσουμε", πρόσθεσε.

«Το όνομα του Ρόδου» επιστρέφει ως σειρά στην τηλεόραση Facebook Twitter
O Tζον Τορτούρο στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου «Το όνομα του Ρόδου»

Με προϋπολογισμό 25 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, "Το όνομα του ρόδου" επιβεβαιώνει την τάση του κόσμου του κινηματογράφου προς τις ποιοτικές μίνι σειρές, οι οποίες συχνά αντλούνται από πετυχημένα μυθιστορήματα όπως το "Big Little Lies", "Η αλήθεια για την υπόθεση Χάρι Κέμπερτ" ή "Η υπέροχη φίλη μου", που θριάμβευσε στα τέλη του 2018 στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την παραγωγή, ο Ουμπέρτο 'Εκο είχε ο ίδιος εγκρίνει ένα πρώτο προσχέδιο του σεναρίου πριν από τον θάνατό του το 2016, και η οικογένειά του ακολούθησε στη συνέχεια την ιδέα αυτή, που γυρίστηκε στα αγγλικά και κατά ένα μεγάλο μέρος στην Cinecittα στη Ρώμη, όπως η ταινία του 1986.

Με πληροφορίες από AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ