Ο Στίβεν Κινγκ και το σενάριο του ‘Under the Dome’

Ο Στίβεν Κινγκ και το σενάριο του ‘Under the Dome’ Facebook Twitter
5

Το 'Under the Dome' είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που ξεκίνησε το 2013 και βασίζεται σε ένα βιβλίο του Στίβεν Κινγκ με τον ίδιο τίτλο. Πρόκειται για την ιστορία των κατοίκων μιας μικρής πόλης που λέγεται Chester's Mill στο Main, οι οποίοι αποκόπτονται από το περιβάλλον με την ξαφνική εμφάνιση ενός διάφανου, ισχυρού θόλου. Χωρίς ίντερνετ, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, οι κάτοικοι είναι παγιδευμένοι και προσπαθούν να επιβιώσουν με τις νέες συνθήκες ενώ προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτός ο θόλος, πώς δημιουργήθηκε και για ποιο λόγο εμφανίστηκε.

 

Ο Στίβεν Κινγκ δήλωσε ότι «η τηλεοπτική μεταφορά διαφέρει σημαντικά από το βιβλίο» αλλά ότι είναι «πολύ καλή», εξηγώντας ποιες είναι οι διαφορές.

 

«Οι περισσότεροι χαρακτήρες υπάρχουν, αν και έχουν συνδυαστεί διαφορετικά και άλλοι έχουν αλλάξει επαγγέλματα. Αρκετές από τις διαφορές έγιναν με πρωτοβουλία των σεναριογράφων λόγω ανάγκης και τις ενέκρινα όλες με όλη μου την καρδιά. Άλλες προέκυψαν από το σενάριο που απαιτεί την παραμονή του θόλου για μήνες και όχι για μια εβδομάδα, όπως είναι στο βιβλίο. Άλλες διαφορές προέκυψαν επειδή οι σεναριογράφοι έχουν φανταστεί έναν εντελώς διαφορετικό λόγο για την ύπαρξη του θόλου.»

 

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια άλλη ιστορία. Οι αντιδράσεις στο σήριαλ είναι κυρίως θετικές, αλλά ενώ ξεκίνησε έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον, στη συνέχεια το σενάριο επεκτάθηκε προς πολλές κατευθύνσεις αφήνοντας πολλά ερωτήματα, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα ακολουθήσει η απογοήτευση της λήξης του Lost.

 

Στο τέλος του μήνα θα ξεκινήσει η δεύτερη σεζόν. Στο παρακάτω βίντεο ο Στίβεν Κινγκ διαβάζει λίγες γραμμές από τις πρώτες σελίδες του σεναρίου.

 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2026: Επιστολή του BDS στους υποψηφίους του Sing for Greece για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού

TV & Media / Eurovision 2026: Επιστολή του BDS στους υποψηφίους του Sing for Greece για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού

Η οργάνωση απευθύνει έκκληση προς τους συμμετέχοντες να αποχωρήσουν από τον διαγωνισμό ή αν διακριθούν, να μην αναλάβουν την εκπροσώπηση της χώρας στον μουσικό διαγωνισμό
THE LIFO TEAM
Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

TV & Media / Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

Η εκρηκτική πορεία του «Ferto» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει αγγίξει τις 1.400.000 προβολές στο YouTube, αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών
THE LIFO TEAM
«Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

TV & Media / «Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

«Της είχε και έχει συμπάθεια όλος ο κόσμος γιατί έχασε το παιδί της και θέλουμε να δικαιωθεί με κάθε τρόπο ο αγώνας της. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε και με ό,τι λέει» εξήγησε ο γνωστός τραγουδοποιός
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Η σειρά έλαβε τον τίτλο "most-watched summer series on U.S. television since 2005", ωστόσο θα την χαρακτήριζα απογοητευτική σε γενικές γραμμές. Η ατμόσφαιρα των βιβλίων του King δε διαφαίνεται πουθενά, οι ερμηνείες είναι αφόρητα μέτριες και οι "villains" σχεδόν γελοίοι.
Τώρα τελειώνω αυτό το πολύ καλό βιβλίο. Η σειρά φαίνεται ενδιαφέρουσα και είναι καλό που μεταφέρεται κάπως πειραγμένο το σενάριο, αλλιώς δε θα υπήρχε κίνητρο να τη δεις έχοντας διαβάσει το βιβλίο. Δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που απαιτούν πιστές μεταφορές, αφου υπάρχει το πρωτότυπο σενάριο, γιατί να μη δεις και κάτι διαφορετικό;
Για μένα που έχω διαβάσει το βιβλίο και βλέπω και την σειρά, έχω να πω οτι είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο μεταφοράς και αλλαγής των κύριων χαρακτήρων αλλά και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αν έμεναν στο αρχικό προσχέδιο, το αποτέλεσμα θα αναμένονταν φανταστικό το λιγότερο...