Ο Irvine Welsh ετοιμάζει τώρα τηλεοπτική σειρά για την Ίμπιζα της δεκαετίας του '80

Ο Irvine Welsh ετοιμάζει τώρα τηλεοπτική σειρά για την Ίμπιζα της δεκαετίας του '80 Facebook Twitter
0

Καθώς το Trainspotting 2 παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες του πλανήτη, ανακοινώθηκε πως ο Welsh θα επιστρέψει στην περίοδο που τον μάγευε πάντα, στα τέλη των '80ς δηλαδή, για να καταγράψει την έκρηξη που γέννησε την μουσική αλλά και την κουλτούρα της acid hoυse. 

Η τηλεοπτική σειρά θα λέγεται Ibiza87 και πέρα απ' τον Ουαλό συγγραφέα στο σενάριο θα συμμετέχει ο μουσικός ρεπόρτερ. Θα βασιστούν στις αληθινές ιστορίες μουσικών και DJs που μεγαλούργησαν εκείνη την εποχή όπως είναι οι Danny Rampling, Paul Oakenfold, Nicky Holloway και Johnny Walker που ταξίδεψαν απ' το νότιο Λονδίνο στην Βαλεαρική προσπαθώντας να γίνουν πετυχημένοι DJ. Τα κατάφεραν και ταυτόχρονα δημιούργησαν την acid house και το δεύτερο Καλοκαίρι της Αγάπης, που ήταν γεμάτο ρέιβ μουσική και ecstacy.

Ο Irvine Welsh ετοιμάζει τώρα τηλεοπτική σειρά για την Ίμπιζα της δεκαετίας του '80 Facebook Twitter
Ο Irvine Welsh

O Welsh λέει μιλώντας για το πρότζεκτ: «Η ιστορία της house είναι η ιστορία φίλων, περιπετειών και τρελών ιστοριών και όλα αυτά επηρέασαν τις ζωές μας και την κουλτούρα μας. Και μας επηρεάζουν ακόμα. Τα μπιτ, τα χάπια και τα ταξίδια -είτε ήταν στην άλλη άκρη της γης ή απλά στο δωμάτιο- καθόρισαν μια ολόκληρη γενιά. Η ευκαιρία να δημιουργήσεις μια δραματική σειρά για όλα αυτά είναι ένα όνειρό μου που γίνεται αληθινό.

Το σάουντρακ της σειράς θα είναι γεμάτο με μουσικές των Oakenfold, Rampling και Holloway. «Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη σειρά» είπε ο Paul Oakenfold. «Συμπίπτει με την επέτειο 30 χρόνων απ' το ταξίδι μας στην Ίμπιζα και ό,τι το ακολούθησε. Θα γιορτάσουμε την επέτειο μ' αυτήν τη σειρά αλλά και μια παγκόσμια περιοδεία.»

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πότε πρόκειται να προβληθεί το Ibiza87 αλλά φήμες λένε πως ίσως είναι έτοιμο αυτό το καλοκαίρι. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλουν σε ανώτερα στελέχη»

TV & Media / Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν με ήθελαν κάποιοι από την ΕΡΤ, άρχισαν να με διαβάλλουν σε ανώτερα στελέχη»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την ομιλία Αντώνη Σαμαρά, αλλά και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερη σεζόν της σειράς «Σέρρες»
LIFO NEWSROOM