Ο Έλμο, ο Κούκι Μάνστερ και τα άλλα μάπετς από Ασία και Μέση Ανατολή ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα ειδικό πρόγραμμα του Sesame Street που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να διαχειριστούν τις αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού

 

Η εκπομπή «Εlmo's World News» που θα μεταδίδεται τις επόμενες εβδομάδες σε 15 γλώσσες σε Λατινική Αμερική, υποσαχάρια Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή, θα μοιράζεται δραστηριότητες, παιχνίδια, αλλά και συμβουλές για το πώς οι μικροί τηλεθεατές μπορούν να διαχειριστούν τα «μεγάλα συναισθήματα», όπως τη λύπη, την απογοήτευση, την αναστάτωση και το άγχος.

 

«Τα παιδιά βρίσκονται στο σπίτι και περνούν πολύ περισσότερο χρόνο εντός απ'ότι πριν. Οι οικογένειές τους αγωνίζονται για το πώς θα τα βοηθήσουν στο να συνεχίσουν να διαβάζουν, να απασχολούνται, να παίζουν με νέους τρόπους» αναφέρει ο παραγωγός της εκπομπής, Σκοτ Κάμερον.

 

 

 

Στην 25λεπτη ειδική εκπομπή ο Έλμο φιλοξενεί από το δωμάτιό του μια ενημερωτική εκμπομπή, με τον Κούκι Μάνστερ να παίζει το ρόλο του «ανταποκριτή», «μεταδίδοντας» τα «πράγματα που με κάνουν χαρούμενο».

 

Ο Γκρόβερ έχει το ρόλο του μετεωρολόγου που μαθαίνει να παίζει μέσα στο σπίτι ενώ οι Μπάσμα και Τζαντ, οι σταρ του "Ahlan Simsim", της αραβικής εκδοχής του Σουσάμι Άνοιξε, δείχνουν πώς διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με χορό.

 

Τα σχολεία και τα κέντρα απασχόλησης έχουν κλείσει εδώ και μήνες σε πολλές χώρες του κόσμου, λογω του κορωνοϊού, απομονώνοντας τα παιδιά από τους φίλους τους, εξαναγκάζοντάς τα να αλλάξουν άρδην την καθημερινότητά τους και προσθέτοντας στους γονείς και τους συγγενείς, εκτός από το ρόλο του κηδεμόνα, κι εκείνον του δασκάλου.

 

Σύμφωνα με τον Κάμερον, το οικουμενικό μήνυμα της εκπομπής είναι η σπουδαιότητα του παιχνιδιού.

 

«Το παιχνίδι βοηθά να διαχειριστείς κάποια από τα δύσκολα συναισθήματα που προέκυψαν για παιδιά και κηδεμόνες, καθώς το παιχνίδι είναι για τα παιδιά ένας πανίσχυρος τρόπος έκφρασης συναισθημάτων που ίσως δεν είναι δεν μπορούν να εκφράσουν με άλλον τρόπο» αναφέρει ο ίδιος.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr