MEGA: Στο «σφυρί» η ταινιοθήκη του καναλιού και ακίνητα

MEGA: Στο «σφυρί» η ταινιοθήκη του καναλιού και ακίνητα Facebook Twitter
1

Στο σφυρί βγαίνουν τα ακίνητα και η ταινιοθήκη του Mega Channel. 

Με τους δύο πλειοδοτικούς διαγωνισμούς για τα περιουσιακά στοιχεία της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ γράφεται το «τελευταίο κεφάλαιο» του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Σύμφωνα με τη δημόσια πρόσκληση της ειδικής διαχειρίστριας, που δημοσιεύτηκε σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά έως και την 1η Νοεμβρίου.

Με τον πρώτο διαγωνισμό, τίθενται προς πώληση τρία ακίνητα στο Μαρούσι και ένα ακίνητο στην Κρήτη ενώ ο δεύτερος διαγωνισμός έχει ως αντικείμενο την ταινιοθήκη και τα σήματα - τόσο του καναλιού όσο και των εκπομπών. Στον δεύτερο διαγωνισμό περιλαμβάνονται και οι συμμετοχές της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σε άλλες εταιρίες, στην πλειονότητά τους ενεχυριασμένες, τα έπιπλα, τα οχήματα, ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Πέραν των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν και εγγυητική επιστολή που να αποδεικνύει ότι διαθέτουν το ποσό που προσφέρουν.

Αναλυτικά τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στον πρώτο διαγωνισμό:

-Ένας αγρός με ελαιόδεντρα και λοιπά οπωροφόρα δέντρα, «άρτιος και οικοδομήσιμος», στη θέση ΣΩΡΟΤΖΙΚΟΣ της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Αμαρουσίου, εκτός σχεδίου πόλεως. Η έκταση του είναι 6.678,41 τμ.

-Ένα αγροτεμάχιο στη θέση ΣΩΡΟΣ Αμαρουσίου, εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ζώνης, 2.096 τμ.

-Ένα αγροτεμάχιο στη θέση ΣΩΡΟΣ ή ΜΕΛΙΣΣΙΑ Αμαρουσίου εκτός σχεδίου πόλεως και εντός ζώνης έκτασης 1.231,92 τμ

-Ένα αγροτεμάχιο στη θέση ΣΩΡΟΣ ή ΜΕΛΙΣΣΙΑ εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης έκτασης 8.677 τ.μ.

Όπως επισημαίνεται, εκκρεμεί και η δικαστική διεκδίκηση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από το Δημόσιο ενός αγροτεμαχίου 1.648 τ.μ. που είχε κατασχεθεί το 2012. Σε περίπτωση δικαίωσης της εταιρείας, το ακίνητο θα περάσει στον πλειοδότη.

Η ταινιοθήκη και τα σήματα

Η ταινιοθήκη περιλαμβάνει το γενικό αρχείο, τις ελληνικές σειρές που προβλήθηκαν σε βάθος 25ετίας, αθλητικές εκπομπές, εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, τα τηλεπαιχνίδια και ακόμα και τα μονόλεπτα γενικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα περιλαμβάνεται όλο το ειδησεογραφικό και αθλητικό αρχείο με δελτία, ρεπορτάζ, στιγμιότυπα αγώνων και διοργανώσεων

Τα σήματα αφορούν στο κανάλι και στις διάφορες εκπομπές. Μαζί με τα σήματα θα μεταβιβαστεί και ο διαδικτυακός ιστότοπος megatv.com καθώς και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα στον διαγωνισμό περιλαμβάνονται: 

-Τα μηχανήματα και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που περιλαμβάνονται στη φυσική απογραφή που διενήργησε η ειδική διαχειρίστρια στις 30 Ιουνίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ. Οι αναμεταδότες σήματος ανά την Επικράτεια, για τους οποίους ωστόσο δεν έχει γίνει φυσική απογραφή.

-Μεταφορικά μέσα.

-Έπιπλα και Λοιπός Εξοπλισμός.

-Συμμετοχές συνδεδεμένες και συγγενείς επιχειρήσεις (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ltd με έδρα την Κύπρο. Το ποσοστό συμμετοχής είναι 100% και το μετοχικό κεφάλαιο 1.026.000 ευρώ, DIGEA, με ποσοστό συμμετοχής 12,3% και μετοχικό κεφάλαιο 82.763 ευρώ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΕ με ποσοστό συμμετοχής 1% και μετοχικό κεφάλαιο 180 ευρώ).

-Απαιτήσεις από πελάτες που ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα λογιστικά βιβλία της εταιρείας.

Η πλειονότητα των απαιτήσεων δεν μπορεί να εισπραχθεί, όπως σημειώνει η ειδική διαχερίστρια εταιρεία. Αναλυτικά, το υπόλοιπο απαιτήσεων είναι 34.937.607,92 ευρώ. 

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κακός χειρουργός» του οποίου οι πρακτικές κόστισαν ζωές γίνεται ντοκιμαντέρ στο Netflix

TV & Media / Πάολο Μακιαρίνι: Ο βίος, η πολιτεία και τα εγκλήματα του «κακού χειρουργού» στο Netflix

Με τις λέξεις «νυστέρια, έρωτες και ψέματα» το Netflix περιγράφει το αντικείμενο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που σκότωσε ασθενείς του, χωρίς ενοχές και μετά εξαφανίστηκέ - Πού βρίσκεται σήμερα
NEWSROOM
The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

TV & Media / The Crown: Το παρασκήνιο πίσω από την «ανάρμοστη» εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον

Λόγω του σχετικού επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς, βλέπουν το φως λεπτομέρειες για το πώς η σημερινή πριγκίπισσα της Ουαλίας σκηνοθέτησε το να έρθει πιο κοντά στον πρίγκιπα Ουίλιαμ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κάνω λάθος ή το ΜΕΓΚΑ είχε δανειστεί υψηλότατα ποσά από τις τράπεζες βάζοντας ως εγγύηση το... δικαίωμά του να προβάλλει τα Στρουμφάκια ;Θα μπορεί δηλαδή κανείς να "χτυπήσει" αυτά τα δικαιώματα εάν θέλει ; Και τι ποσό θα συγκεντρωθεί άραγε;