LIFO X-PRESS/ Περπάτησα με ένα ζόμπι

LIFO X-PRESS/ Περπάτησα με ένα ζόμπι Facebook Twitter
0

Mετά από περίσκεψη και πολιτική προσπάθεια ενός έτους η ΕΡΤ ανακοίνωσε ότι εντάσσει στο πρόγραμμά της μια εκπομπή του αείμνηστου κυρίου Βαρβιτσιώτη (πολιτευτού της Νέας Δημοκρατίας) και του κυρίου Φώτη Ιγνατίου, πρωτοπαλλήκαρου του Νικήτα Κακλαμάνη και διευθυντού (μεταξύ δεκάδων άλλων θώκων ) του αλανιάρικου χώρου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Και οι δύο εκπομπές είχαν εγκριθεί από τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ κύριο Παναγόπουλο, το γούστο του οποίου είναι τόσο αλησμόνητο, πού τον οδήγησε στον εισαγγελέα.

Για το ποιόν και την ιδιάζουσα ατμόσφαιρα του δεύτερου ανδρός (κορυφάιου του Δήμου Αθηναίων, μεταξύ άλλων,  φλογερών μορφών, όπως ο κύριος Καφέζας και η κυρία Κατσαμπέ)  ας αναδημοσιευθεί ένα άρθρο των 4Τροχών ( το οποίο αποθησαύρισε σήμερα το εξαιρετικό mediablog.gr)

ΦΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Ο… ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ! *
Τον γνωρίζετε από την TV, όπου διαφημίζει προϊόντα για… φαλακρούς: «Δημοσιογραφικές έρευνες», λέει, «έχουν αποδείξει πως…» – και ακολουθεί η διαφήμιση μεθόδου αντικατάστασης μαλλιών.
Στο σποτάκι είναι, φυσικά, ασκεπής. Κι όμως, το κεφάλι του Φώτη Ιγνατίου χωρά τουλάχιστον πέντε καπέλα: δημοσιογράφος ιατρικού ρεπορτάζ (1), και εκπρόσωπος τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (2), και αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» (3), και δημοτικός σύμβουλος με το Ν. Κακλαμάνη (4), και διαφημιστής προϊόντων μαλλιών (5)…
Όλα αυτά μαζί! Τίποτα δεν είναι κρυφό – τα διαλαλεί ο ίδιος στο προσωπικό του site (www.ignatiou.gr) και στα προεκλογικά φυλλάδιά του.
Ο κ. Ιγνατίου είναι ένα καταπληκτικό case study ασυμβίβαστων ιδιοτήτων: μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού, μεταξύ δημοσιογραφίας και εταιρειών, μεταξύ πολιτικής και τηλεόρασης…
Η ΕΣΗΕΑ τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο, επειδή… δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να κάνουν διαφημίσεις. Λες και το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό.
- Πώς γίνεται δημοσιογράφος του ιατρικού ρεπορτάζ να είναι ταυτοχρόνως εκπρόσωπος Τύπου του μεγαλύτερου μαιευτηρίου της χώρας, όπως ήταν ο κ. Ιγνατίου επί χρόνια;
- Πώς γίνεται ο εκπρόσωπος Τύπου των φαρμακοβιομηχάνων να διορίζεται αντιπρόεδρος δημόσιου νοσοκομείου;
- Πώς μπορεί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να εμφανίζεται κατά την προεκλογική περίοδο σε σποτάκια άσχετα με τις εκλογές;
- Πώς μπορεί ο αντιπρόεδρος δημόσιου νοσοκομείου να διαφημίζει προϊόντα μαλλιών;
Θα περίμενε κανείς ότι, με τόσα οφίτσια, το δημοσιογραφιλίκι θα έχανε έναν άξιο εκπρόσωπό του. Αλλά όχι. Ο κ. Ιγνατίου εξακολουθεί να ασκεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Εμφανίζεται, μάλιστα, και σε συνεντεύξεις Tύπου του υπουργείου Υγείας (είτε επί Κακλαμάνη είτε επί Αβραμόπουλου) και υποβάλλει ερωτήσεις στον υπουργό!

* Τον ονομάσαμε έτσι, όχι γιατί δε συμβιβάζεται με τα συμφέροντα, αλλά γιατί συνδυάζει τα ασυμβίβαστα.

------------------

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά  -εννοοούνται όλα!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίνα Τέρνερ (1939-2023): Ένας αληθινός θρύλος

Μουσική / Τίνα Τέρνερ: «Ούτε ένας δεν με αγάπησε στη ζωή μου, ούτε καν ο πατέρας και η μάνα μου»

Παρ’ όλες τις επιτυχίες και τις εκρηκτικές εμφανίσεις, η Τίνα Τέρνερ έζησε τα πρώτα σαράντα χρόνια της ζωής της με μοναξιά, κακοποίηση και στερημένη από αγάπη. Ο τρόπος που άφησε πίσω της τον τρόμο και την ενδοοικογενειακή βία και έγινε σύμβολο τόλμης και περηφάνιας και η πορεία της προς τη σαρωτική επιτυχία είναι είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το παζλ της ζωής της.
M. HULOT
Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

TV & Media / Λουτράκι: «Δεν θέλω να ξαναπώ τίποτα» - Αποχώρησε από ζωντανή σύνδεση η δασκάλα που κατήγγειλε τον 6χρονο

«Δεν ξέρω τι λέει αυτή η κυρία, ήθελε να κάνει τον θεατρινισμό της, ήθελε να βγει στην τηλεόραση για να κάνει αυτό το show» ανέφερε φανερά ενοχλημένος ο Λάμπρος Κωνσταντάρας
LIFO NEWSROOM
Κρις Τζένερ: Η άβολη στιγμή που οι κόρες της αστειεύτηκαν ότι ο Ο. Τζ. Σίμπσον είναι ο πραγματικός πατέρας της Κλόε

TV & Media / Κρις Τζένερ: Η άβολη στιγμή που οι κόρες της αστειεύτηκαν ότι ο Ο. Τζ. Σίμπσον είναι ο πραγματικός πατέρας της Κλόε

«Και οι δύο μπαμπάδες μου» - Η 70χρονη παρέμεινε σιωπηλή κατά τη διάρκεια της φαινομενικά άβολης στιγμής, κατά τη διάρκεια του νέου επεισοδίου των Καρντάσιανς στο Hulu
LIFO NEWSROOM