Λίαμ Άιρλαντ: «Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής μου από τα 10 έως τα 13»

Λίαμ Άϊρλαντ: «Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο προπονητής μου από τα 10 έως τα 13» Facebook Twitter
0

Ο Λίαμ Άιρλαντ, ένας εκ των πλέον αναγνωρίσιμων πρωταγωνιστών της σειράς «Η γη της ελιάς»,  μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για την σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από την ηλικία των δέκα ετών.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της εκπομπής «Πρωινό» για τις ασχολίες του στην παιδική ηλικία, ο Λίαμ Άιρλαντ απάντησε ότι πριν ασχοληθεί με την υποκριτική αγαπούσε το μπάσκετ, αλλά σταμάτησε το άθλημα όταν συνέδεσε την δραστηριότητα «με έναν άνθρωπο που μου έκανε κακό στη ζωή μου».

Ο δημοσιογράφος επανήλθε με νέα ερώτηση, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το άτομο αυτό. «Από την ηλικία των 10 με 13 πέρασα σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή μου. Δέχτηκα αυτό το πράγμα, μπήκε στη φυλακή και είναι εκεί που πρέπει να είναι. Εγώ, στο δικό μου κομμάτι, δεν είχα πατέρα, και έψαχνα μια πατρική φιγούρα όπου μπορούσα να βρω. Αυτό το «αρσενικό» ξέρω γω», είπε χαρακτηριστικά ο νέος ηθοποιός.

«Και όταν πήγα σε αυτήν την συγκεκριμένη ομάδα, ήταν αυτός ο προπονητής εκεί και τον αγάπησα σαν πατέρα. Δηλαδή ό,τι κι αν μου έλεγε, εγώ θα το έκανα επειδή τον εμπιστευόμουν. Κι ήμασταν πάρα πολλά παιδιά έτσι. Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος.

Που όταν τον πιάσανε, λέγαμε “γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο”, ήμασταν τόσο διεστραμμένοι. Εγώ ευχαριστώ τον εαυτό μου, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει. Ενώ συνειδητοποίησα ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια, κι είπα, γιατί το κάνω αυτό, ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω, και όχι ότι θέλω να το κάνω.

«Το έχεις ξεπεράσει;», ρώτησε τον ηθοποιό ο δημοσιογράφος. 

«100%. Δεν με πονά πια. Η μάνα μου μόλις το έμαθα το χειρίστηκε πάρα πολύ σωστά. Δε με ζόρισε καθόλου. Ήξερε ότι μάλλον θα χρειαστεί να μιλήσω σε κάποιον για αυτό. Με έστειλε να μιλήσω και μετακομίσαμε και ήρθαμε στην Αθήνα.»

Τον ρωτούν για την στιγμή που έμαθε πως ο κακοποιητής του συνελήφθη. 

«Ήμουν στην προπόνηση. Απλώς τον περιμέναμε να έρθει στην προπόνηση. Ε δεν εμφανίστηκε ποτέ. Ήρθανε, μας τα είπανε και μετά πήγαμε και κάναμε καταγγελίες. Ήρθαν τα παιδιά γύρω από το θρανίο μου και με ρωτούσαν “Κι εσένα σε βίαζε;" Για τα παιδιά που το ζούνε τώρα, θα πονέσει. Είναι επιλογή τους να βρουν τη δύναμη, κάποια στιγμή, να δεχτούν αυτό που έγινε και να προχωρήσουν μπροστά».

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, πρόκειται για άνδρα που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος δύο παιδιών που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη, δεκατεσσάρων ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη και επτά ανηλίκων ηλικίας 14-18 ετών. Κατηγορείται επίσης για κατ' εξακολούθηση αποπλάνηση, ασέλγεια και κατάχρηση ανηλίκων. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 401 χρόνια, και μετά τη συγχώνευση 220. Αρχικά έμεινε στη φυλακή 8,5 χρόνια, από το 2011 που είχε συλληφθεί. Όταν αποφυλακίστηκε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έκανε αναίρεση της έφεσης και προφυλακίστηκε ξανά. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ