Ένα από τα γνωστότερα αμερικάνικα μουσικά περιοδικά κλείνει. Το «Vibe», το περιοδικό που ιδρύθηκε το 1993 από τον Quincy Jones και την τότε κολοσσό των media TimeWarner, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο τέλος των '90s χάρη στην άνοδο του χιπ χοπ και της ραπ.

Για πολλούς ήταν το «Rolling Stone» της μαύρης μουσικής. To περιοδικό αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και καιρό. Το Μάρτιο μείωσε την κυκλοφορία του κατά 25%, αλλά και τα τεύχη του από 12 σε 10, ενώ ενοποίησε το οnline και το συντακτικό κομμάτι του.

Αν και είχε μάλλον καλά νούμερα κυκλοφοριών (818.000 πέρσι), η πτώση των διαφημιστικών εσόδων παραήταν μεγάλη για να αντέξει το περιοδικό. Το κλείσιμο του «Vibe» ακολουθεί μια μάλλον ανησυχητική, τάση καθώς είναι το τέταρτο αμερικάνικο μουσικό περιοδικό που κλείνει μετά το «Radio and Records», το «Performing Songwriter» και το «Blender».

Όπως σημειώνει και το καλύτερο ίσως αμερικάνικο site για τα media, to Gawker: «Tώρα που η μουσική βιομηχανία καταρρέει και η βιομηχανία των περιοδικών καταρρέει, η βιομηχανία των μουσικών περιοδικών καταρρέει για τα καλά».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr