Την ερχόμενη Κυριακή, 9 Αυγούστου, θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» όπως γνωστοποιήθηκε από επίσημη ανακοίνωση. 

 

«Η μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο της διανομής του Τύπου και ο έλεγχός της από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που σταθερά αναπτύσσουν καθεστωτικές πρακτικές, δεν ευνοούν σε καμία περίπτωση τον μακροπρόθεσμο ενίσχυση σχεδιασμό και την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήσεων στο χώρο του εντύπου Τύπου, καθώς και την της ελευθεροτυπίας», καταγγέλλεται στην ανακοίνωση. 

 

«Αναλύοντας το σύνολο των δεδομένων, είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής", το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει στις 9 Αυγούστου», αναφέρει η ανακοίνωση που κάνει λόγο για πέρασμα από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή «δυναμικά και με σχέδιο». 

 

«Η Dimera Media Εκδοτική, υλοποιεί με επενδυτική συνέπεια μια μακρόπνοη στρατηγική δημιουργίας νέων ψηφιακών μέσων, που ξεκίνησε με τη δημιουργία του ethnos.gr πριν από είκοσι μήνες. Συνεχίζοντας την επενδυτική μας δραστηριότητα στον χώρο των media, ανακοινώνουμε την έναρξη, στο αμέσως προσεχές διάστημα, του site imerisia.gr, την online "Ημερησία", ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονομικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα».


Όπως διαβάζει κανείς στην ανακοίνωση, στόχος της «συνεχιζόμενης επενδυτικής μας στρατηγικής είναι η δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά brands, με ποιοτικό περιεχόμενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής, σε χρήστες και συνεργάτες».

 

Η Dimera Group ευχαριστεί τους αναγνώστες που τίμησαν μέχρι σήμερα τόσο την εφημερίδα όσο και το ethnos.gr και τους καλεί να δώσουν «αντίστοιχη "ψήφο εμπιστοσύνης" και στην ψηφιακή μορφή της "Ημερησίας"».

 

«Ιδιαίτερη μνεία» γίνεται «σε όλους τους εργαζόμενους του "Έθνους της Κυριακής" που, πιστοί στις θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας, συνέβαλαν τα μέγιστα στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφημερίδας».