Πρόστιμο επέβαλε το τουρκικό ΕΣΡ (Τουρκικός Οργανισμός Ραδιοτηλεοπτικού Ελέγχου) στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Show TV ενώ απηύθυνε και σκληρή προειδοποίηση για "προσβολή της ιδιωτικής ζωής" του Οθωμανού σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Το κανάλι θα πρέπει παράλληλα να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη γιατί προσέβαλε με το σίριαλ που έχει τίτλο "Ο μεγαλοπρεπής αιώνας" την "ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας" αναφέρει στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΕΣΡ. Πρωταγωνιστής στο σήριαλ είναι ο ηθοποιός Ηalit Εrgenç ο γνωστός σε εμάς Ονούρ. Μετά την προβολή του σήριαλ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις ,κυρίως από ισλαμιστές και 75 χιλιάδες διαμαρτυρίες στον Οργανισμό Ραδιοτηλεοπτικού Ελέγχου επειδή ο Σουλτάνος Σουλεϊμάν παρουσιάζεται ως γυναικάς και επιρρεπής στο αλκοόλ.

Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής έφτασε την Οθωμανική αυτοκρατορία στο απόγειο της και ήταν αυτός που πολιόρκησε χωρίς επιτυχία τη Βιέννη. Ήταν επίσης ο πρώτος που ανέβασε στο θρόνο μια χριστιανή δούλη, την Ρωξελάνη από την Ουκρανία, η οποία τελικά ήταν ουσιαστικά αυτή που κυβερνούσε την αυτοκρατορία μέσα από ψυχαναγκασμούς και εκμεταλλευόμενη τις φοβίες του Σουλεϊμάν, ο οποίος προς το τέλος της ζωής του απομονώθηκε στο χαρέμι του.

Η σειρά πάντως είναι καλογυρισμένη και παρά τα πρόστιμα και τις προειδοποιήσεις "καλοδεχούμενη" σε μια χώρα που θέλει να προωθήσει το δόγμα του νέο-οθωμανισμού.

Τραγούδι με τίτλο "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής" ,έχει γράψει και ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr