Με μια ανακοίνωση που περιελάμβανε αρκετό namedropping κυρίως προσωπικοτήτων -ταμπού της ιστορίας - και θεωρητικά 'εχθρών' της Αμερικής- όπως ο Στάλιν, ο Χίτλερ κ.α., ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης με την 40χρονη καριέρα και τα 3 Όσκαρ, Όλιβερ Στόουν, προετοίμασε τους Αμερικανούς για το νέο του εγχείρημα.

Πρόκειται για μια νέα σειρά τηλεοπτικών μαθημάτων Ιστορίας - εν είδει εκπαιδευτικής τηλεόρασης- όπου «θα λειτουργήσει ως αντίδοτο στις ανακρίβειες και τις προκαταλήψεις της Ιστορίας όπως αυτή διδάσκεται στα αμερικανικά σχολεία και αναπαράγεται από τα mainstream μέσα ενημέρωσης», όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Το όνομα της σειράς ήταν αναμενόμενο: Oliver Stone's Secret History of America.

Ήδη η δήλωσή του Στόουν, στο ίδιο πλαίσιο, πως ο Χίτλερ ήταν ένας αποδιοπομπαίος τράγος της παγκόσμιας ιστορίας ήταν αρκετή για να ξεσπάσουν οι πρώτες αντιδράσεις.

Δε μένει παρά να δούμε και να κρίνουμε το νέο πόνημα του 63χρονου δημιουργού που θα προβληθεί στα μέσα του 2010 στο καλωδιακό "Showtime", με τον ίδιο στο ρόλο του αφηγητή και την επιστημονική συμβολή του καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης Peter Kuznick.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr