ΓΚΡΕΚΑ: Το νέο τεύχος στο σπίτι σας με ένα κλικ

ΓΚΡΕΚΑ: Το νέο τεύχος στο σπίτι σας με ένα κλικ Facebook Twitter
3
ΓΚΡΕΚΑ: Το νέο τεύχος στο σπίτι σας με ένα κλικ Facebook Twitter

Η Ελλάδα όπως δεν την έχεις ξαναδεί. Μια Ελλάδα που δεν φαντάζεσαι ότι υπάρχει, που περνάς δίπλα της και δεν την προσέχεις, που την αγνοούν τα μίντια, που δεν τη βλέπεις στα παράθυρα της τηλεόρασης, που είναι ενδιαφέρουσα, καινούργια, που δεν σημαίνει μόνο απελπισία και μιζέρια αλλά και εξέλιξη και αισιοδοξία και δημιουργία και τρέλα και χαρά. Η Ελλάδα που μας αρέσει, που μας ξαφνιάζει, η Ελλάδα από άκρη σε άκρη και πέρα από τα σύνορα, που μας προκαλεί να ασχοληθούμε μαζί της. Αυτή την Ελλάδα παρουσιάζει το ΓΚΡΕΚΑ μέσα από τεύχη-αφιερώματα, ξεκινώντας με ιστορίες εφήβων ή νέων ανθρώπων λίγο μετά την εφηβεία που δίνουν μια γεύση για το τι έρχεται.

ΓΚΡΕΚΑ: Το νέο τεύχος στο σπίτι σας με ένα κλικ Facebook Twitter

Όπως η ιστορία του νεαρού Χρήστου που αποφάσισε να γίνει ο Νούλιφερ με τη στήριξη της οικογένειας και των καθηγητών του, μια περίπτωση πολύ ξεχωριστή που δείχνει ότι κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική κοινωνία. Ο Χρήστος είναι δεκαεφτά χρονών αλλά θέλει να φαίνεται δώδεκα και στο σχολείο πάει ντυμένος με φούστες.

Ή οι ιστορίες της δεύτερης γενιάς Φιλιππινέζων, τα παιδιά των οικιακών βοηθών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και μεγαλώνουν μέσα ή δίπλα σε σπίτια Αθηναίων της «ανώτερης τάξης», μιλούν ελληνικά και αγγλικά καλύτερα από τη μητρική τους γλώσσα και είναι από μόνοι τους μια καινούργια κατηγορία μεταναστών. Εφτά παιδιά, ο μικρότερος δεκατριών, ο μεγαλύτερος δεκαέξι χρονών. Έχουν γεννηθεί στην Αθήνα και ζουν στους Αμπελόκηπους. Τους αρέσει να βαριούνται, να τρώνε κοτόπουλο ADόbo και να χορεύουν μπροστά στον καθρέφτη. Μιλούν για την καθημερινότητά τους, τα όνειρά τους κι ένα μέλλον που δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.

ΓΚΡΕΚΑ: Το νέο τεύχος στο σπίτι σας με ένα κλικ Facebook Twitter

Ή το στόρι του Φάνη και της Κωνσταντίνας στον τσιγγάνικο μαχαλά στα Άνω Λιόσια: Η Κωνσταντίνα γνώρισε τον Φάνη-Κώστα όταν ήταν 11 χρονών. Και στα 13 τον έκλεψε. Σήμερα που είναι 16 είναι μάνα πια στο παιδί του. Κι αυτός είναι 15.

Ή δέκα πρόσωπα της ελληνικής electronic που αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν εντυπωσιακές δουλειές σε εταιρίες του εξωτερικού -ή και μόνοι τους-και δίνουν μια ελπίδα για την επόμενη μέρα. Ή, τουλάχιστον, υπόσχονται ότι θα είναι σίγουρα πιο όμορφη.

Ιστορίες νεαρών προσώπων που ζουν δίπλα σου μια ζωή ίδια αλλά και πολύ διαφορετική και είναι η απόδειξη ότι αυτή η γενιά που ετοιμάζεται να βγει στη ζωή δεν είναι τελικά και τόσο χαμένη.

Το ΓΚΡΕΚΑ είναι ένα νέο περιοδικό ποικίλης ύλης. Το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Διατίθεται και στα γραφεία της LIFO, Βουλής 22, 6ος όροφος, Σύνταγμα. Τηλ. 210-3254290

Μία γεύση από την ύλη του τεύχους μπορείς να πάρεις στο www.grekamag.gr

Μαζί με πολλή έξτρα και αποκλειστική ύλη.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
METAL GEAR SOLID SONY ΤΑΙΝΙΑ

TV & Media / Metal Gear Solid: Η Sony ετοιμάζει ταινία με το βιντεοπαιχνίδι - Ποιοι θα τη σκηνοθετήσουν

«Ως μακροχρόνιοι θαυμαστές του παιχνιδιού, είμαστε ενθουσιασμένοι και νιώθουμε τιμή που θα φέρουμε στη ζωή τους εμβληματικούς χαρακτήρες και τον αξέχαστο κόσμο του Hideo Kojima», δήλωσαν οι δύο σκηνοθέτες
THE LIFO TEAM
Η Αννα Γουίντουρ ξαναπαίρνει το Devil Wears Prada στα χέρια της

Διεθνή / Για σένανε μπορώ τη Vogue να προδώσω: όταν η Άννα Γουίντουρ συνάντησε ξανά τη Μιράντα Πρίστλι

Η Vogue ενώνει στο εξώφυλλο του Μαΐου της Vogue την Άννα Γουίντουρ και τη Μέριλ Στριπ, λίγο πριν από το The Devil Wears Prada 2 και το Met Gala, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον μύθο που συνοδεύει την ταινία εδώ και είκοσι χρόνια.
THE LIFO TEAM
WARNER BROS PARAMOUNT SKYDANCE

TV & Media / Η Paramount Skydance εξασφαλίζει $24 δισ. από κεφάλαια της Μέσης Ανατολής για τη συμφωνία με τη Warner Bros

Το υπέρογκο ποσό μειώνει παράλληλα τη συνεισφορά που θα χρειαστεί να καταβάλει ο Λάρι Έλισον, ενώ η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών και ειδική ψηφοφορία μετόχων
THE LIFO TEAM
Η Jessica Lange γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

TV & Media / Η Τζέσικα Λανγκ γύρισε στο American Horror Story και το Murder House πλανάται ξανά από πάνω της

Η θρυλική ηθοποιός επιστρέφει επίσημα στο American Horror Story για τη 13η σεζόν, με την παραγωγή να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες από το γύρισμα και να επιβεβαιώνει ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει.
THE LIFO TEAM
ΑΡΗΣ ΜΟΥΓΚΟΠΕΤΡΟΣ

TV & Media / Άρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά αυτή τη στιγμή»

Ο μουσικός σχεδόν ένα χρόνο μετά το ατύχημα που του στοίχισε δύο δάχτυλα μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» για τους λόγους που απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του ατόμου που του έδωσε την κροτίδα αλλά και για την οικονομική του κατάσταση
THE LIFO TEAM