ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Eurovision 2026: Ανακοινώθηκε η πόλη της Αυστρίας που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό

Eurovision 2026: Ανακοινώθηκε η πόλη της Αυστρίας που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό Facebook Twitter
JJ, Wasted Love: Ο νικητής της Eurovision 2025 ήταν από την Αυστρία / Φωτογραφία: EPA
0

Ανακοινώθηκε η πόλη της Αυστρίας που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό Eurovision για το 2026.

Μετά τη νίκη του αυστριακού τραγουδιστή JJ με το τραγούδι “Wasted Love” την περασμένη άνοιξη στη Βασιλεία της Ελβετίας, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2026 στην Αυστρία.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη, η Βιέννη θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2026, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας (ORF), η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της μεγαλύτερης ζωντανής μουσικής εκδήλωσης στον κόσμο.

«Ύστερα από ενδελεχή εξέταση και βάσει ομόφωνης απόφασης της επιτροπής, η ORF κατέληξε ότι η πρόταση της Βιέννης είναι η πιο ελκυστική, όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών και logistics, αλλά και οικονομικά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ORF, Ρόλαντ Βάισμαν. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη Wiener Stadthalle.

Υποψηφιότητα είχε καταθέσει και το Ίνσμπρουκ, ωστόσο η Βιέννη επικράτησε. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η αυστριακή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει τον θεσμό, μετά το 1967 και το 2015.

«Ως δήμαρχος της Βιέννης, είμαι φυσικά ενθουσιασμένος που η πόλη μας επικράτησε και θα εκπροσωπήσει και πάλι την Αυστρία τον επόμενο χρόνο. Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε έναν υπέροχο Μάιο όλοι μαζί», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο δήμαρχος Μίχαελ Λούντβιχ.

Ο JJ (Γιοχάνες Πίετς) είναι ο τρίτος αυστριακός καλλιτέχνης που κατακτά τη Eurovision, μετά την Κοντσίτα Βουρστ το 2014 και τον Ούντο Γιούργκενς το 1966.

Ο μουσικός διαγωνισμός, που από το 1956 «ενώνει και διχάζει» τους Ευρωπαίους, συγκέντρωσε στην τελευταία του διοργάνωση περισσότερους από 160 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Associated Press

TV & Media
0

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση Καρουάνα Γκαλίζια ξαναρωτά: ποιος προστατεύει τους δημοσιογράφους;

Πολιτική / Η υπόθεση Καρουάνα Γκαλίζια θέτει ξανά το ερώτημα: ποιος προστατεύει τους δημοσιογράφους;

Η αθώωση του Γιόργκεν Φένεκ στη Μάλτα προκαλεί νέα οργή και ξαναφέρνει στο κέντρο την υπόθεση της δολοφονημένης δημοσιογράφου ως σύμβολο για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη.
THE LIFO TEAM
Ο Mr T δεν κυνηγά πια τα χρυσά: η κρυφή ζωή ενός τηλεοπτικού θηρίου που γύρισε την πλάτη στο Χόλιγουντ

TV & Media / Ο Mr T δεν κυνηγά πια τα χρυσά: η κρυφή ζωή ενός τηλεοπτικού θηρίου που γύρισε την πλάτη στο Χόλιγουντ

Με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, ο Mr T ξαναβλέπει τη ζωή του πέρα από το The A-Team, το Rocky III και την καρτουνίστικη εικόνα του σκληρού άνδρα με τις χρυσές αλυσίδες.
THE LIFO TEAM
ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ PARAMOUNT WARNER BROS ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 30 ΤΑΙΝΙΕΣ ΧΡΟΝΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

TV & Media / Ο Τομ Κρουζ είναι βέβαιος ότι η Paramount και η Warner Bros. θα κυκλοφορούν 30 ταινίες τον χρόνο μετά τη συγχώνευση

«Για μένα είναι μία κοινότητα. Οι άνθρωποι σε αυτά τα στούντιο δεν είναι απλώς άνθρωποι που εργάζονται στα στούντιο. Είναι η οικογένειά μου» δήλωσε ο Τομ Κρουζ
THE LIFO TEAM