Eurovision 2025: Η εμφάνιση της Ισραηλινής Yuval στον Β' Ημιτελικό

Eurovision 2025: Facebook Twitter
Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2025 / EBU
0

Ολοκληρώθηκε η εμφάνιση του Ισραήλ στη σκηνή του Β΄ Ημιτελικού της Eurovision 2025, το βράδυ της Πέμπτης στη Βασιλεία.

Εν μέσω των έντονων αντιδράσεων αλλά και συζητήσεων που έχουν προκύψει και για τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision 2025, η Yuval Raphael ανέβηκε στη σκηνή του Β' Ημιτελικού ερμηνεύοντας την μπαλάντα «New Day Will Rise».

Η φωνή της Yuval Raphael - επιζήσασας της επίθεσης της Χαμάς στο φεστιβάλ Νόβα την 7η Οκτωβρίου του 2023 - σε συνδυασμό με το κομμάτι, που αποτελείται από στίχους στα αγγλικά, τα εβραϊκά και τα γαλλικά, εκφράζει μήνυμα ελπίδας και ανθεκτικότητας. Σημειώνεται πως η σύνθεση του «New Day Will Rise», ανήκει στην Keren Peles, η οποία είχε επίσης συνθέσει το τραγούδι της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό το 2024, με την Έντεν Γκολάν.

Από την αρχή του διαγωνισμού το τραγούδι θεωρείται φαβορί, με τις στοιχηματικές να το κατατάσσουν μέσα στην τελική πεντάδα του Σαββάτου. Στην ίδια πεντάδα βρίσκεται τόσο η Αυστρία όσο και η Σουηδία, οι οποίες κατά τις ίδιες εκτιμήσεις διεκδικούν την πρωτιά.

Eurovision 2025: Οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή του Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός της Eurovision, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Τελευταίο παράδειγμα, είναι το ότι μόλις μία εβδομάδα πριν τον Α' Ημιτελικό, πάνω από 70 πρώην διαγωνιζόμενοι της Eurovision, ζήτησαν τον αποκλεισμό του Ισραήλ αλλά και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα KAN από τον διαγωνισμό.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης του διαγωνισμού στη Βασιλεία, στο καθιερωμένο Τιρκουάζ Χαλί, σύμφωνα με πληροφορίες του eurovisionfun.com, η Yuval Raphael δέχθηκε αποδοκιμασίες και απειλητικές χειρονομίες, με το KAN να καταγγέλλει περιστατικό με χειρονομία αποκεφαλισμού.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

TV & Media / Eurovision 2026: Φαβορί για τη νίκη στον εθνικό τελικό ο Akylas - Σαρώνει στα στοιχήματα

Η εκρηκτική πορεία του «Ferto» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει αγγίξει τις 1.400.000 προβολές στο YouTube, αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών
THE LIFO TEAM
«Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

TV & Media / «Αυτό που είπε είναι σαχλαμάρα»: Το σχόλιο του Μίλτου Πασχαλίδη για τις δηλώσεις Καρυστιανού περί άμβλωσης

«Της είχε και έχει συμπάθεια όλος ο κόσμος γιατί έχασε το παιδί της και θέλουμε να δικαιωθεί με κάθε τρόπο ο αγώνας της. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε και με ό,τι λέει» εξήγησε ο γνωστός τραγουδοποιός
THE LIFO TEAM
ΠΑΓΩΝΗ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

TV & Media / Καβγάς Παγώνη - Καλλιακμάνη για την κακοκαιρία: «Εσύ μπορείς να φτιάξεις το σπίτι αν καεί;»

«Όταν το κράτος δεν αποζημιώνει σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους, είναι λογικό να θέλουν να σώσουν τα σπίτια τους» ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης από την πλευρά του
THE LIFO TEAM