Eurostat: Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα

Eurostat: Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα, μετά την Ισπανία και την Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat. 

Tο 2022 οι 5 κορυφαίες χώρες ως προς τον αριθμό των ραδιοφωνικών σταθμών ήταν η Ισπανία (714), η Ιταλία (679), η Ελλάδα (599), η Γαλλία (343) και η Πορτογαλία (299). Οι χώρες με τους λιγότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς ήταν το Λουξεμβούργο (5), η Εσθονία (9), η Σλοβακία (14), η Μάλτα (19) και η Λιθουανία (20).

Επίσης, η  Σλοβενία κατέγραψε την υψηλότερη αναλογία με 75 επιχειρήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών ανά εκατομμύριο κατοίκους, ακολουθούμενη από την Ελλάδα (57), τη Μάλτα (36), την Κύπρο και την Κροατία (35). Αντίθετα, οι χαμηλότερες αναλογίες παρατηρήθηκαν στην Πολωνία (2), τη Γερμανία και τη Σλοβακία (και οι δύο 3), την Τσεχία (4) και την Αυστρία, τη Γαλλία και τη Σουηδία (και οι 5).

Σε σχέση με τον αριθμό των απασχολουμένων σε ραδιοφωνικές εκπομπές, οι πέντε χώρες με τους περισσότερους απασχολούμενους ήταν το 2022 η Ισπανία (5.550), η Γερμανία (5.010), η Γαλλία (2.815), η Ρουμανία (2.510) και η Ιταλία (2.469). Τα χαμηλότερα νούμερα καταγράφηκαν στη Σλοβακία (53), τη Λιθουανία (87), την Τσεχία (100), την Εσθονία (110) και τη Σουηδία (163).

Το ποσοστό των ατόμων που απασχολούνται στον τομέα των ραδιοφωνικών εκπομπών σε σχέση με τη συνολική απασχόληση είναι χαμηλό σε όλα τα μέλη της ΕΕ, κυμαινόμενο από 0,05% στην Κροατία και 0,04% στη Σλοβενία, την Κύπρο και την Ελλάδα, έως σχεδόν μηδενικό στην Τσεχία και τη Σλοβακία (και οι δύο 0,002%) και Σουηδία (0,003%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

TV & Media / Emmy: Θύελλα χειροκροτημάτων στα Emmy για τον Στίβεν Κόλμπερτ μετά την ακύρωση του «Late Show» από το CBS

Ο παρουσιαστής εμφανίστηκε να απονείμει βραβείο και έκανε χιούμορ για… αναζήτηση δουλειάς – Αργότερα ανέβηκε ξανά στη σκηνή για το βραβείο του «The Late Show» ως Καλύτερο Talk Show
LIFO NEWSROOM
Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

TV & Media / Two and a Half Men: «Έπαιρνα το 1/3 της αμοιβής του Τσάρλι Σιν» αποκάλυψε ο συμπρωταγωνιστής του

Ο Τζον Κράιερ αποκάλυψε, η αμοιβή του ήταν μόλις «το ένα τρίτο» σε σύγκριση με του συμπρωταγωνιστή του, Τσάρλι Σιν (Charlie Sheen), παρόλο που η ασταθής συμπεριφορά του τελευταίου έθεσε σε κίνδυνο την συνέχιση της σειράς και οδήγησε τελικά στην απόλυσή του μετά την 8η σεζόν
LIFO NEWSROOM