ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΕΣΗΕΑ για Δημάδη και Σουλτογιάννη: Δημοσιογραφία με περούκες, το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι «Χρυσό Βατόμουρο»

ΕΣΗΕΑ για Δημάδη και Σουλτογιάννη: Δημοσιογραφία με περούκες, το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι «Χρυσό Βατόμουρο» Facebook Twitter
0

Με αφορμή το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι φέρονται να μεταμφιέστηκαν και να παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας στο ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για "γραφικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές. Επιπλέον καταδικάζει την πρακτική των δύο δημοσιογράφων και την χαρακτηρίζει υποψήφια για «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τη ΕΣΗΕΑ:

Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό.

Η μόνη εικόνα μέχρι στιγμής από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα.

Πίσω από τις γραφικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τρόπους, με τους οποίους αλιεύονται και διοχετεύονται πληροφορίες και για την τεκμηρίωσή τους που ουδεμία σχέση έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας.

Μια τέτοια... «δημοσιογραφία» πίσω από περούκες, μαύρα γυαλιά και όλα τα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι το «Χρυσό Βατόμουρο» του ρεπορτάζ.

Είναι μια πρακτική που δεν προωθεί τον αγώνα για πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ, υπονομεύει τη δεοντολογία και οι δημοσιογράφοι την απορρίπτουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επιμένει ότι η είδηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ