ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Αυτός είναι ο ροκ Richie Finestra!

Αυτός είναι ο ροκ Richie Finestra! Facebook Twitter
0

Η τηλεοπτική σειρά Vinyl των Σκορτσέζε και Τζάγκερ κάνει ήδη εντύπωση και είναι talk of the town σε κάθε συζήτηση που αφορά τις σειρές. Ευτυχώς και στη χώρα μας, η σειρά προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική, από τα κανάλια Novacinema και μάλιστα με ελληνικούς υποτίτλους. 

Αυτός είναι ο ροκ Richie Finestra! Facebook Twitter

Είναι πλέον γεγονός, ότι την τελευταία δεκαετία, οι τηλεοπτικές σειρές έχουν αποκτήσει groupies που τις παρακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια. Και ο όρος «σειράκιας» υπάρχει και χαρακτηρίζει όλους αυτούς που παρακολουθούν όχι μία, ούτε δύο αλλά μέχρι και δέκα σειρές ταυτόχρονα, έχοντας ήδη εντοπίσει τις επόμενες, μέχρι να παίξουν οι νέοι κύκλοι των προηγούμενων... και πάει λέγοντας. 

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε σειρές όπως τα Φιλαράκια που έγραψαν μια μεγάλη δική τους ιστορία. Θα μιλήσουμε για τη νέα εποχή, για αυτές που η παραγωγή τους δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κινηματογραφικές ταινίες. Και μία τέτοια είναι το Vinyl.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που την υπογράφει ο Σκορτσέζε. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη στο Entertainment Weekly, αυτό που του έκανε θελκτική την ιδέα μιας τέτοιας σειράς, είναι η μουσική. Η μουσική, είπε χαρακτηριστικά, πάντα τον ενέπνεε. Όταν ακούει την μουσική, βλέπει την ταινία και είναι κάτι που πάντα λειτουργεί σε αυτόν κατά αυτόν τον τρόπο.

Αυτός είναι ο ροκ Richie Finestra! Facebook Twitter

Πρωταγωνιστής της σειράς ο συμπαθής Bobby Cannavale στο ρόλο του τρελούτσικου Richie Finestra. Για τον Cannavale, αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, καθώς όπως ο ίδιος εξομολογείται στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή The Colbert Report, μεγάλωσε με τις ταινίες του Σκορσέζε, με τους ήρωες του Goodfellas, για να φτάσει ιδανικά σήμερα να τον σκηνοθετεί...

Αλλά για να δούμε λίγο τον ήρωα που υποδύεται. Ο Richie αν και φανταστικός χαρακτήρας, έχει στοιχεία από πολλούς πραγματικούς, που εμπλέκονται στη δημιουργία της σειράς και που ήταν εκεί, live & kicking, τη δεκαετία του 70. Από τα πρώτα επεισόδια της σειράς, ο κόσμος είναι διχασμένος και δεν ξέρει αν τελικά συμπαθεί ή όχι τον Richie. Είναι κάτι που το έχουμε ξαναδεί σε ήρωες του Σκορσέζε, που δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα να γίνουν αγαπητοί και συμπαθείς στο κοινό, αλλά περισσότερο να βγάλουν ένα πιο τραχύ, ρεαλιστικό χαρακτήρα που θα εξυπηρετήσει στο τέλος την ιστορία. Για να δούμε αν θα το πετύχουν λοιπόν. Η HBO ανακοίνωσε άλλωστε ήδη ότι θα ακολουθήσει και 2ος κύκλος επεισοδίων.

Ο Richie λοιπόν, είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας American Century Records. Η ιστορία τον βρίσκει σε μία φάση που έχει χάσει αρκετό από το πάθος του για τη μουσική και την ανακάλυψη νέων ταλέντων, με την δισκογραφική του εταιρεία να είναι ένα βήμα πριν την πώληση. Ώσπου συμβαίνει ένα γεγονός που θα του αλλάξει τη ζωή, θα του αναθερμάνει την αγάπη του για την μουσική, δημιουργώντας όμως παράλληλα σοβαρά προβλήματα στην προσωπική του ζωή.

Αυτός είναι ο ροκ Richie Finestra! Facebook Twitter

Πού τον έχετε ξαναδεί τον Bobby Cannavale; Στις ταινίες The Station Agent, Danny Collins (μαζί με το πρότυπό του Al Pacino), Adult Beginners, Ant-Man (της Marvel) και άλλες. Στις σειρές Boardwalk Empire και Will & Grace, για τις οποίες και βραβεύτηκε, και σε πολλές άλλες...

Θέλετε να πάρετε λοιπόν γεύση; Συντονιστείτε με τα κανάλια Novacinema, και δείτε στις 04.00 το πρωί τον Richie να παθιάζεται. Πολύ αργά; Μπορείτε να δείτε τα νέα επεισόδια της σειράς Οn Demand μέσω του Nova GO σε tablet, PC ή Smartphone και μάλιστα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.   

TV & Media
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ