Αυτό το άθλιο σκίτσο ελληνικής εφημερίδας προκαλεί νέες αντιδράσεις στη Γερμανία

Αυτό το άθλιο σκίτσο ελληνικής εφημερίδας προκαλεί νέες αντιδράσεις στη Γερμανία Facebook Twitter
18

Ένα σκίτσο στο σημερινό φύλο της εφημερίδας «Το Ποντίκι» αναδεικνύει η εφημερίδα Bild κατηγορώντας την εφημερίδα ότι καταφέρεται κατά της Γερμανίας, συγκρίνοντας τον αγώνα για τη διάσωση της Ελλάδας με την  τύχη των εκατομμυρίων των κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

«Στη σελίδα τρία της εφημερίδας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται με κράνος της Βέρμαχτ και ναζιστικό όπλο. Η κάνη του πιστολιού του κατευθύνεται προς την ελληνική κυβέρνηση – που εμφανίζεται ως άνθρωπος σε ροζ χρώμα», γράφει η Bild.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για απίστευτη σύγκριση, σημειώνοντας ότι το σκίτσο θέλει να καταδείξει «τη φερόμενη ως αδίστακτη γερμανική πολιτική, εμφανίζοντας επίσης, έναν ηλικιωμένο άνδρα με μπαστούνι και μια τριμελή ελληνική οικογένεια. Ο καπνός που ανεβαίνει από τις καμινάδες, είναι στο σχήμα του Ευρώ.

Όλοι στέκονται μπροστά από ένα φράχτη με αγκαθωτό σύρμα. Η πύλη ολοκληρώνεται με ένα λογότυπο. Αντί για τις διαβόητες λέξεις "Arbeit macht frei" αναγράφεται το  "Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση"», σημειώνει η Bild.

To πρωί, ο αρχισυντάκτης της Bild έκανε το εξής tweet απο την Αθήνα:

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία;

Οπτική Γωνία / Γιατί δεν πείθει μια τηλεόραση που ασκεί κριτική στην (όποια) εξουσία

Πολλοί κατηγορήθηκαν ότι βγήκαν με το «αριστερόμετρο» στο χέρι για να κρίνουν τις –φαινομενικά- δικαιολογημένες εκρήξεις Κανάκη, Λιάγκα και άλλων τηλεοπτικών αστέρων, όμως ξέχασαν μερικά βασικά.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ