Αναβάλλεται η αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ

Αναβάλλεται η αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
0

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή, με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα πραγματοποιηθεί τελικά την επόμενη Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου.


Ο λόγος της αναβολής που επικαλείται ο Νίκος Βούτσης είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε μέλη της Διάσκεψης λόγω υπουργοποίησής τους - για παράδειγμα ο Κώστας Γαβρόγλου που ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Σκάι ωστόσο, η αναβολή οφείλεται στο ότι δεν βρίσκεται κοινός τόπος, πιθανότατα λόγω της άρνησης της ΝΔ που επιμένει στην απόσυρση του νόμου Παππά ως αδιαπραγμάτευτο όρο.

Πρόκειται για την έκτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με στόχο τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Χθες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» εξέφρασε την άποψη ότι ο αριθμός 4 των τηλεοπτικών αδειών για σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, είναι επαρκής. «Θεωρώ επαρκείς τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες», σημείωσε, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει μία πίεση πάνω σε αυτό το ζήτημα. «Θα συνυπολογιστούν», συμπλήρωσε «όλοι οι παράγοντες, οι οικονομικοί, οι τεχνολογικοί και οι άλλοι, για να καθοριστεί το νέο τηλεοπτικό φάσμα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Media / Pamela Paul στη LiFO: «Η ελευθερία του λόγου βρίσκεται σε κίνδυνο»

Η Αμερικανίδα συγγραφέας και για πολλά χρόνια υπεύθυνη του «The New York Times Book Review» περιγράφει τι σημαίνει καλή δημοσιογραφία, μιλά για το μέλλον των εντύπων και αναλύει γιατί σήμερα ο μισογυνισμός είναι έντονος και διαδεδομένος παγκοσμίως.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ