Χιλιάδες αμερικανοί πολίτες δίνουν τη συγκατάθεσή τους ώστε ο γνωστός παρουσιαστής του CNN, Piers Morgan, να απελαθεί από τις ΗΠΑ, επειδή κατέκρινε την οπλοκατοχή.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sky News, σήμερα το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 34.000 υπογραφές ανθρώπων που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο του Λευκού Οίκου και ζητούσαν από την κυβέρνηση την αποχώρηση του Βρετανού. Ένα αίτημα πρέπει να απαντηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση σε περίπτωση που συγκεντρωθούν 25.000 υπογραφές.

 

Η αντίδραση από τον Morgan ήταν άμεση καθώς απάντησε στους επικριτές του μέσω του Twitter: «Αν απελαθώ από την Αμερική επειδή θέλω λιγότερες δολοφονίες με όπλα, υπάρχουν άλλες χώρες που θα με θέλουν;»

 

Ύστερα από το μακελειό του Sandy Ηοοκ στο Κονέκτικατ, ο Βρετανός είχε κάνει λόγο για αυστηρότερα μέτρα στο θέμα της οπλοκατοχής. Την περασμένη Τρίτη ο ίδιος επιτέθηκε στον Larry Pratt, διευθύνων σύμβουλο της Αμερικάνικης Ένωσης Οπλοκατοχής, επειδή πρότεινε ως λύση την κατοχή περισσότερων όπλων. Ο Morgan του απάντησε: «Είστε ένας απίστευτα ηλίθιος άνθρωπος, δεν είστε;».

 

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε από έναν τεξανό δημοσιογράφο που ζήτησε την απέλαση του παρουσιαστή επειδή επιτέθηκε στη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος.