Αμερικανοί πολίτες μαζεύουν υπογραφές για την απέλαση του Piers Morgan

Αμερικανοί πολίτες μαζεύουν υπογραφές για την απέλαση του Piers Morgan Facebook Twitter
20

Χιλιάδες αμερικανοί πολίτες δίνουν τη συγκατάθεσή τους ώστε ο γνωστός παρουσιαστής του CNN, Piers Morgan, να απελαθεί από τις ΗΠΑ, επειδή κατέκρινε την οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Sky News, σήμερα το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 34.000 υπογραφές ανθρώπων που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο του Λευκού Οίκου και ζητούσαν από την κυβέρνηση την αποχώρηση του Βρετανού. Ένα αίτημα πρέπει να απαντηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση σε περίπτωση που συγκεντρωθούν 25.000 υπογραφές.

Η αντίδραση από τον Morgan ήταν άμεση καθώς απάντησε στους επικριτές του μέσω του Twitter: «Αν απελαθώ από την Αμερική επειδή θέλω λιγότερες δολοφονίες με όπλα, υπάρχουν άλλες χώρες που θα με θέλουν;»

Ύστερα από το μακελειό του Sandy Ηοοκ στο Κονέκτικατ, ο Βρετανός είχε κάνει λόγο για αυστηρότερα μέτρα στο θέμα της οπλοκατοχής. Την περασμένη Τρίτη ο ίδιος επιτέθηκε στον Larry Pratt, διευθύνων σύμβουλο της Αμερικάνικης Ένωσης Οπλοκατοχής, επειδή πρότεινε ως λύση την κατοχή περισσότερων όπλων. Ο Morgan του απάντησε: «Είστε ένας απίστευτα ηλίθιος άνθρωπος, δεν είστε;».

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε από έναν τεξανό δημοσιογράφο που ζήτησε την απέλαση του παρουσιαστή επειδή επιτέθηκε στη Δεύτερη Τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Αν και απόλυτα αντίθετος στην οπλοκατοχή από ιδιώτες, πιστεύω πως το πιο σημαντικό από όλα τα προβλήματα στις ΗΠΑ είναι η απουσία της όποιας δημόσιας πολιτικής στην αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών. Δεν γνωρίζω με ακρίβεια τι προβλέπεται σε κάθε πολιτεία, αλλά η αίσθηση μου καθημερινά, όταν κυκλοφορώ στους δρόμους της πόλης που ζω, είναι πως αυτοί οι άνθρωποι είναι αφημένοι στη μοίρα τους, είτε είναι άστεγοι είτε όχι. Και ένας μαρκαδόρος στο χέρι τους μπορεί να είναι επικίνδυνος, πόσο μάλλον τα όπλα. Όπως και να 'χει, θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να γίνει κάτι ριζικό άμεσα, οι μάζες έχουν εθιστεί τόσο πολύ στη βια και στη χρήση των όπλων που αμφιβάλλω αν η παρούσα ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα τολμήσει κάτι ουσιαστικό (δεν είναι και στη φύση του Ομπάμα, εδώ που τα λέμε κιόλας...)
Κι επειδή στο Vermont μετά πιάνεις Καναδά θα σου αντιστρέψω το επιχείρημα και το ερώτημα:Θεωρείς πως αν στο Ιλινόι η οπλοκατοχή-οπλοχρησία ήταν πλήρως ελεύθερη, τέτοιου είδους απονενοημένα διαβήματα θα ήταν στατιστικώς τα ίδια, θα αυξανόταν ή θα έπεφταν; (Δεδομένου του ότι *θα έπρεπε* ο περιορισμός στην οπλοκατοχή-οπλοχρησία να πλήττει ως ένα βαθμό και την οπλοκουλτούρα)."Όσο και να προσπαθήσει κανείς, αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό με όπλο θο βρουν τρόπο να τα αποκτήσουν".Η αλήθεια είναι πως όσο και να προσπαθήσει κάποι@ εξ ημών, εκτός κι αν διαθέτει μαντικές ικανότητες, δεν θα μπορούσε να ξέρει την έκβαση του συγκεκριμένου συμβάντος αν η σπιτίσια οπλοκουλτούρα του Lanza δεν του είχε οπλίσει τόσο εύκολα... και άφθονα το χέρι.Δεν λέω πως το συγκεκριμένο άτομο δεν αντιμετώπιζε -προφανώς- διάφορα σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας ή/και κάποιο-α unattended σύνδρομα-ο, να το θέσω έτσι. Αλλά σίγουρα τα επιχειρήματα: "ήταν καμμένο χαρτί", "(το τέρας) θα προέβαινε σ' αυτήν την πράξη αργά ή γρήγορα" ή "αν όχι στην ... κουζίνα του σπιτιού του κάπου αλλού θα έβρισκε ... κάααααποια στιγμή ένα όπλο, μωρέ", όπως έχω ξαναπεί τ' ακούω τσάμπα και βερεσέ. Μπορεί και να μην το έκανε ποτέ αυτό που έκανε. Μπορεί να πέρναγε ανεπιστρεπτί η στιγμή που αισθάνεται ο άλλ@ να κάνει κάτι τέτοιο.
Αυτο το συμπερασμα οτι οι αμερικανοι ειναι ηλιθιοι επειδη γυρω στους 40.000 σε πληθυσμο 300 εκατομμυριων διαμαρτυρηθηκαν για μια ανοησια, ειναι ακομα πιο ηλιθιο...δηλαδη τι να πουμε για το 9% των ψηφοφορων στην Ελλαδα που ψηφιζουν Χ.Α. που εχει την ιδια αποψη για την οπλοκατοχη? Στο κατω κατω εχουν δικαιωμα να μαζευτουν 25000 και να ακουστει η φωνη τους για οποιοδηποτε λογο ,εδω τοσα χρονια και με τοσα που εχουμε περασει δεν εχει γινει ποτε αυτο. Ποιοι ειναι οι ηλιθιοι λοιπον ?Μηπως κατα βαθος ζηλευουμε οτι μπορουν να ενωθουν εστω και 40.000 φωνες για ενα αδιαφορο για εμας θεμα ενω εμεις δεν ειμαστε ικανοι ουτε 500 να μαζευτουμε ?
Σύμφωνα με τη μέθοδο των τριών: 315,005,000 (us total resident population) -> 34.000 (υπογραφές)10,787,690 (αντίστοιχο ελληνικό νουμεράκι) -> 1.164 (οι ελληνικές φωνές που θα έπρεπε να μαζευτούν). Άρα εφόσον "δεν ειμαστε ικανοι ουτε 500 να μαζευτουμε" είμαστε πράγματι 57% μείον... έχεις δίκιο Discordian, αίσχος, ζήλεια και ψώρα.Πέραν της πλάκας, φυσικά, και δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις ένα ολόκληρο κράτος και τους πολίτες του "ηλίθιο" γι' αυτό το λόγο. Σούπερ-ντούπερ ηλίθιες είναι θέσεις και πράξεις. Το να λες ότι αυτό που χρειάζεται τώρα είναι: "οπλισμένοι φρουροί στα σχολεία και ότι οι good gunmen θα μας σώσουν από τους bad gunmen". Όπως επίσης είναι άτοπο να συγκρίνεις τα ποσοστά του φαινομένου της ημεδαπιάς εμετο-ακροδεξιάς ΧΑ με τις 35.000 υπογραφές του συγκεκριμένου US petition.Ας δούμε καλύτερα τα της πολιτικής όπλων στις ΗΠΑ και τα εκατομμύρια των υποστηρικτών της οπλοκατοχής-οπλοχρησίας και γιατί. [2nd amendment, pro gun ownership, against (strict) gun control laws http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_laws_in_the_United_States_by_state κ.λπ.].
Πενταγιώτισσα,Στη πολιτεία του Vermont η οπλοκατοχή είναι ελεύθερη. Εγώ δεν έχω ακούσει για τόσα εγκλήματα εκεί, όσα π.χ. στη πολιτεια του Illinois όπου για να βγάλει αδεία οπλοκατοχής (FOID) πρέπει να περάσει κανείς από ψιλό κόσκινο. Όσο και να προσπαθήσει κανείς, αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό με όπλο θο βρουν τρόπο να τα αποκτήσουν. Είναι λυπηρό που έχει φτάσει η κατάσταση ως εδώ, αλλά δε νομίζω πως είναι σωστό να χαρακτηρίσει κάποιος σαν "ηλίθιο" ένα πολίτη που θέλει να είναι σε θέση να αμυνθεί στο σπίτι του και να προστατέψει την οικογένειά του. Βλέπω στην Ελλάδα πόσο αποτελεσματική είναι η αστυνομία. Ακόμα και στις Η.Π.Α. έρχονται κατόπιν εορτής.
Ηδη απο εχθες βγηκε και ειπε οτι δεν τον νοιαζει οτι κι αν λενε οι Ρεπουμπλικανοι εναντιον του και δεν δινει δεκαρακι για μερικους ηλιθιους! Δεν μου αρεσει ο Piers αλλα στην προκειμενη περιπτωση καλα εκανε!
Όλα είναι θέμα πολιτικής απόφασης. 35000 ανόητοι, είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό στο σύνολο των αμερικανών πολιτών. Δεν μπορούν όλοι οι νόμοι να είναι ευχάριστοι, διότι απλούστατα δεν εξυπηρετούν μόνο μερικούς, αλλά αντίθετα υπηρετούν - κατά το δίκαιο πάντα- το δημόσιο συμφέρον και τάσσονται υπέρ της διαφύλαξης και ασφάλειας των πολιτών - όσοι έχουν ή όχι στενή σχέση με τα νομικά αντιλαμβάνονται πολύ καλά τί εννοώ. Αλοίμονο αν σε τέτοιες περιπτώσεις, το κράτος λαμβάνει υπ'όψιν όλα αυτά τα ρεζιλίκια για να νομοθετήσει. Στην πατρίδα λένε: "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει".
Προφανώς η ελευθερία του λόγου είναι υποδεέστερη από την ελευθερία της οπλοκατοχής στα μυαλά του κάθε φύσει redneck. Εδώ είναι που φαίνονται τρανταχτά οι τεράστιες πολιτιστικές διαφορές ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς (χωρίς να θέλω να είμαι ελιτίστρια)
Για ποιους Ευρωπαιους μιλας και για ποιους Αμερικανους?Αλλος ο Καλιφορνεζος , αλλο αυτος που μεγαλωσε στο Κεντακι και αλλος αυτος απο Βοστωνη.Το ιδιο και στην Ευρωπη , ετσι και αλλιως οι διαφορες ειναι αβισσαλεες αναμεσα στους κατοικους των δυο ηπειρων.Περιπου οσες διαφορες εχει ενας Ελληνας απο ενα Φιλανδο εχει και ο Τεξανος με τον Νεουρκεζο.
Παίζω Second Life, και πήρα από μια Αμερικάνα ένα μήνυμα σχετικά με το προσευχηθούμε για τις ψυχές που χάθηκαν κτλ....Αυτό το μήνυμα το έβλεπαν ταυτόχρονα όλοι οι φίλοι της και μποορούσαν να απαντήσουν.Όταν είπα οτι καλά θα ήταν να απαγορευόταν η οπλοκατοχή στη χώρα τους, για να μην σκοτώνονται αθώες ψυχούλες, τότε΄τόσο η ίδια όσο και οι φίλοι της άρχισαν να μου κάνουν μια τεράστια επίθεση..Τα επιχειρήματα ήταν του τύπου οτι τέτοια εγκλήματα γίνονται με παράνομα όπλα, οτι φταίνε τα άρρωστα μυαλά και όχι τα όπλα κτλ...Στο τέλος μου ζήτησαν να φύγω από το chat μόνο και μόνο επειδή είχα αντίθετη άποψη και τους χάλαγα την ομαδική κλάψα.....
Άλλο ένα ηλίθιο petition, την στιγμή που θα έπρεπε να είχε ήδη αφαιρεθεί το δικαίωμα της οπλοκατοχής.Από την άλλη μεριά πάντως, ο εμετικός Piers Morgan πρέπει να απελαθεί από πάσης φύσεως media.
Maelstrom,Δεν είναι τόσο εύκολο, όσο νομίζετε. Για να αλλάξει παράγραφος του Αμερικανικού Συντάγματος, πρέπει να υπερψηφιστεί από τα 3/5 των Πολιτειών. Και μια και πρόκειται για τη παράγραφο την οποία οιαρχικοί συγγραφείς θέσπισαν είδικα για να μη μπορεί μιά κυβέρνηση να καθίσει στο σβέρκο των πολιτών, δε βλέπω ότι μιά τέτοια κίνηση θα πιάσει. Μπορεί όμως το Κονγκρέσσο να επαναφέρει το επί Κλίντον νόμο που απαγόρευε τα επιθετικά όπλα (assault weapons), τα οποία, για πολλούς Αμερικανούς, δεν έχουν θέση σε σπίτια. Μπορεί να σου φαίνεται ο Piers Morgan εμετικός (εμένα μπου φαίνεται ενοχλητικός με τη φωνή του), αλλά στις ΗΠΑ η ελευθερία λόγου προστατεύεται όπως και η ελευθερία οπλοκατοχής.
'Εχεις δίκιο, δεν είναι εύκολο. Αλλά ποιά αλλαγή είναι ποτέ εύκολη;Ο Piers Morgan από την άλλη, με την συστηματικά μεγαλειώδη πορεία του σε κολοφώνες ενημέρωσης όπως η Sun, News of the World και Daily Mirror σε κάνει, ειλικρινά, να παρακαλάς για άρση της ελευθερίας του λόγου, για άτομα σαν κι αυτόν. Γι'αυτό, τις τελευταίες ώρες τρέχει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα νέο petition: 'Σας παρακαλούμε κρατήστε τον Piers Morgan στις ΗΠΑ'! http://www.guardian.co.uk/media/2012/dec/26/petition-us-piers-morgan-uk
Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ Αλεξάνδρα και μας μεταδίδεις τα φώτα σου, μοιραζόμενη μαζί μας το απόσταγμα της γνώσης σου στην αμερικάνικη ιστορία και κουλτούρα. Μιλάμε για άποψη, όχι αστεία. Το 'χεις κάνει το Bill of Rights φύλλο και φτερό για να φτάσεις σε τέτοια συμπερασματάρα.
Το πιο ενδιαφέρον Αλεξάνδρα είναι πως κι εσύ ακόμα, που δεν είσαι τόσο ηλίθια όσο όλα αυτά τα 300 εκατομμύρια που τσουβαλιάζεις στο μυαλουδάκι σου, ασχολείσαι με ένα θέμα, που όπως και να το κάνουμε, είναι εσωτερικό των ΗΠΑ.Άντε κοριτσάκι μου να διαβάσεις και λίγη ιστορία και ΚΥΡΙΩΣ να ξεσκονίσεις λιγουλάκι τα ελληνικά σου, μπας και μάθεις ξανά να γράφεις με κεφαλαία όταν ξεκινάς μια πρόταση και να βάζεις και τελίτσα όταν την τελειώνεις.
Χμ,λυπάμαι για τον χαρακτηρισμό "ηλίθιοι",αλλά δεν το εννοούσα σε καθολικό επίπεδο,αλλά σε επίπεδο γαλούχησης των παιδιών.Συγνώμη,θα έπρεπε να ήμουν πιο σαφής.Το να μαθαίνεις στο παιδί σου να κρατά ένα όπλο από μικρό και να το ανατρέφεις με τη λογική του επόμενου δολοφόνου σε σχολεία δεν είναι και τόσο έξυπνο,δεν νομίζετε;Ούτε τάσσομαι υπέρ του Morgan , ούτε σκοπεύω να εξετάσω τη δημοσιογραφική του ικανότητα,ούτε τίποτα τέτοιο. Όμως,το να κατέχει η πλειονότητα των Αμερικανών πολιτών από ένα η περισσότερα όπλα δείχνει κάτι σαφώς.Α,και για τις γνώσεις μου στην ιστορία,αγαπητέ,καθώς και για την ορθογραφία μου και τη στίξη μου,μην σας νοιάζει,γιατί εφόσον δεν γνωρίζετε τις γνώσεις μου και σας είπα και το λάθος μου στο παραπάνω σχόλιο,μην με κρίνετε τόσο αυστηρά. "Τελίτσα".