Η Μελίνα Μερκούρη για την Μελίνα, στο ERTFLIX

Η Μελίνα Μερκούρη για την Μελίνα, στο ERTFLIX Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη αυτό τον μήνα, το ERTFLIX μεταδίδει από το αρχείο της ΕΡΤ μια ωριαία εκπομπή- αφιέρωμα στην ηθοποιό και πολιτικό με τη χαρισματική προσωπικότητα.

Η Μελίνα Μερκούρη μιλάει στον δημοσιογράφο Γιώργο Δουατζή, φωτίζοντας γνωστές και άγνωστες πτυχές τόσο της προσωπικής της ζωής όσο και της καριέρας της ως ηθοποιού και πολιτικού. Αυτές περιλαμβάνουν στιγμές από την παιδική ηλικία της μέχρι τις Κάννες, την Αμερική και την πολιτική καριέρα της.

Ακόμη, περιλαμβάνει πρόβες από την ιστορική Κλυταιμνήστρα, με τον Κάρολο Κουν παρόντα, μέχρι τον προσωπικό αγώνα της κατά της δικτατορίας, αλλά και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ίδια αφηγείται τις λεπτομέρειες μιας μυθικής καριέρας γεμάτης από έρωτα, από τον ηθοποιό Γιώργο Παππά μέχρι τον Ζυλ Ντασσέν. Κι όλα αυτά με την ανεπιτήδευτη κομψότητά της, καθισμένη χαλαρά στο σαλόνι του σπιτιού της στην οδό Αναπήρων Πολέμου στον Λυκαβηττό, σε έναν σχεδόν θεατρικό μονόλογο.

Σενάριο-σκηνοθεσία: Σταύρος Στρατηγάκος
Έτος παραγωγής: 1994

Για να δείτε το αφιέρωμα επιλέγετε από το κεντρικό μενού την κατηγορία «Η ΕΡΤ θυμάται» και στη συνέχεια επιλέγετε την υποκατηγορία «Σπουδαίοι Έλληνες». Διαθέσιμη στο ertflix.gr, και με το κόκκινο κουμπί στους δέκτες σας για πρόσβαση στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, καθώς και στις δωρεάν εφαρμογές για iOS και Android.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM