The Good Fight: To αμερικανικό δίκτυο CBS λογόκρινε την τηλεοπτική πολιτική σάτιρα

The Good Fight: To αμερικανικό δίκτυο CBS λογόκρινε την τηλεοπτική πολιτική σάτιρα Facebook Twitter
Για όσους παρακολουθούν το «Good Fight», μια τέτοια εξέλιξη ήταν κάπως αναμενόμενη, αν και όχι από εκεί που ήρθε
0

H αιχμηρή πολιτική σάτιρα «The Good Fight» που προβάλλεται στην αμερικανική τηλεόραση για τρίτη σεζόν δεν κατάφερε να αποφύγει τo ψαλίδι της λογοκρισίας

Στα μισά του πιο πρόσφατου επεισοδίου του «δικαστικού δράματος για την πολιτική στην Αμερική στα χρόνια του Τραμπ, μια σκηνή που δείχνει τη διαμάχη μεταξύ των πρωταγωνιστών δικηγόρων και των πελατών τους κόβεται στη μέση ξαφνικά και για 8 δευτερόλεπτα πέφτει μια μαύρη σκηνή με την πρόταση «Το CBS έχει λογοκρίνει το συγκεκριμένο περιεχόμενο».

Αρκετοί τηλεθεατές είδαν το μήνυμα σαν μια ακόμη μορφή σάτιρας από αυτές που συνηθίζει η σειρά μέσα στον ασεβή σχολιασμό της στα τρέχοντα γεγονότα. Μια από τις showrunners, η Michelle King, όμως, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η λογοκρισία συνέβη στ' αλήθεια.

Η σειρά που μεταδίδεται μέσω streaming από το CBS All Access και είναι ένα απροσδόκητο spinoff ενός άλλου δικαστικού δράματος, του «Good Wife», συχνά σταματάει τη ροή της για να μεταδώσει κινούμενα σχέδια μικρού μήκους που διαπραγματεύονται με αμφιλεγόμενα πολιτικά θέματα με έναν μουσικό, κωμικό και συχνά επεξηγηματικό τρόπο.

Το θέμα του τελευταίου επεισοδίου αφορούσε τις αμερικανικές εταιρείες που θέλουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους προς την αγορά της Κίνας και τις πιέσεις που δέχονται για να ικανοποιήσουν τους Κινέζους κυβερνητικούς λογοκριτές. Ετοίμασαν, λοιπόν, κι ένα ανάλογο φιλμ κινουμένων σχεδίων. Το φιλμάκι όμως αποσύρθηκε από την εκπομπή μετά από απαίτηση του CBS, δυο εβδομάδες πριν το προγραμματισμένο streaming του, δήλωσε η King που απείλησε να παραιτηθεί αλλά τελικά αναθεώρησε την τελευταία στιγμή για να διασφαλίσει το μέλλον της σειράς.

H King χαρακτήρισε την απόφαση «εξαιρετικά περίεργη», μιας και η σειρά έχει ασκήσει πιο αιχμηρή κριτική για πιο «επικίνδυνα» θέματα, όπως τα νεοναζιστικά memes, τις ρωσικές φάρμες των τρολ ή τις προσπάθειες του Κογκρέσου να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Τραμπ.

Με μια λιτή δήλωσή του το CBS απάντησε: «Είχαμε ανησυχίες σχετικά με κάποιο θέμα που διαπραγματευόταν το μικρού μήκους φιλμ του επεισοδίου. Αυτή ήταν η δημιουργική λύση που συμφωνήσαμε με τους παραγωγούς». Ο δημιουργός πάντως του φιλμ δήλωσε ότι όλη η κατάσταση ήταν o ορισμός της ειρωνείας μια και το τραγούδι στο τέλος τελείωνε με την φράση «ελπίζω αυτό το κομμάτι να λογοκριθεί στην Κίνα».

Πάντως για όσους παρακολουθούν το «Good Fight», μια τέτοια εξέλιξη ήταν κάπως αναμενόμενη, αν και όχι από εκεί που ήρθε.

 

Το τρέιλερ του τρίτου κύκλου της σειράς «The Good Fight»

Με στοιχεία από τους New York Times.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

TV & Media / Γιώργος Παπαδάκης: «Πολύ δύσκολη μέρα» - Οι παρουσιαστές του «Καλημέρα Ελλάδα» τον αποχαιρέτησαν

Ο Παναγιώτης Στάθης και η Άννα Λιβαθυνού, που φέτος έχουν αναλάβει την παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα» μετά τη δική του αποχώρηση, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο
THE LIFO TEAM
«Σκηνοθετικά πρόχειρη, δραματουργικά παιδαριώδης, ρητορικά καφενειακή»: Μια κριτική για τον «Καποδίστρια» που λογοκρίθηκε - Μικροπράγματα

TV & Media / «Σκηνοθετικά πρόχειρη, δραματουργικά παιδαριώδης, ρητορικά καφενειακή»: Μια κριτική για τον «Καποδίστρια» που λογοκρίθηκε - Μικροπράγματα

«Δεδομένου ότι πρόκειται για ταινία του Σμαραγδή, η ελληνική ανωτερότητα δε θα μπορούσε να μην τονίζεται με κάθε δυνατή -και καταγέλαστη- αφορμή»
THE LIFO TEAM