Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσαν τα πρώτα πρότζεκτ της συνεργασίας τους με το Netflix.

 

Το ζευγάρι υπέγραψε συμφωνία με την πλατφόρμα streaming το 2018 για να παράγει μια σειρά από εκπομπές και ταινίες με την εταιρεία παραγωγής τους Higher Ground.

 

«Ανησυχώντας για θέματα φυλετικά, ζητήματα δημοκρατίας και πολιτικών δικαιωμάτων και πολλά άλλα, πιστεύουμε ότι κάθε μία από αυτές τις παραγωγές δεν θα έχει σκοπό να ψυχαγωγήσει, αλλά να μας προβληματίσει, να μας εκπαιδεύσει, να μας συνδέσει και να μας εμπνεύσει όλους», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

Συνολικά οι παραγωγές θα είναι επτά και θα απευθύνονται σε ενήλικο, αλλά και παιδικό κοινό.

 

Η λίστα περιλαμβάνει μια ταινία για τον Φρέντερικ Ντάγκλας, τον Αφρο-Αμερικανό κοινωνικό μεταρρυθμιστή, ρήτορα, συγγραφέα και πολιτικό.

 

Θα περιλαμβάνει επίσης μια μεταφορά της διάσημης στήλης των The New York Times σχετικά με θανάτους που δεν έχουν γίνει είδηση στην εφημερίδα. Πρόκειται για νεκρολογίες προσωπικοτήτων ο θάνατος των οποίων δεν είχε αναφερθεί την εποχή που πέθαναν, κυρίως επειδή επρόκειτο για γυναίκες ή Αφροαμερικανούς.

 

Θα υπάρξει επίσης ντοκιμαντέρ, το οποίο εξετάζει τι συμβαίνει όταν ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος ανοίγει ένα εργοστάσιο στο Οχάιο, αλλά και μια παραγωγή για παιδιά η οποία θα έχει να κάνει με τη διατροφή και την υγεία.

 

Ανάμεσά στα πρότζεκτ είναι η μεταφορά του βιβλίου «Ο πέμπτος κίνδυνος: καταλύοντας τη δημοκρατία». Η σειρά που θα βασίζεται στο βιβλίο αυτό «θα έχει στόχο να παρουσιάσει το σημαντικό έργο που κάνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας οι καθημερινοί ήρωες που οδηγούν την κυβέρνησή μας και προστατεύουν το έθνος μας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Netflix.

 

Το βιβλίο του Μάικλ Λιούις επικρίνει έντονα τον Τραμπ και την ομάδα του. Παρουσιάζει έναν πρόεδρο που δεν είχε προετοιμαστεί για τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ και που δεν δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα υπομνήματα και την ενημέρωση που του κάνουν οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

 

«Μας αρέσει αυτή η λίστα γιατί καλύπτει τόσα διαφορετικά ενδιαφέροντα και εμπειρίες, αλλά όλα συνδέονται με ιστορίες που σχετίζονται με την καθημερινότητά μας» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα.

 

Η συμφωνία των Ομπάμα με το Netflix θεωρείται μία από τις πολλές σημαντικές επιτυχίες της πλατφόρμας τον τελευταίο χρόνο.