Το Netflix εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς του «Εκατό χρόνια μοναξιά»

Το Netflix εξασφάλισε τα δικαιώματα μεταφοράς του «Εκατό χρόνια μοναξιά» Facebook Twitter
0

Το Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα του διάσημου βιβλίου του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, πενήντα και πλέον χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του το 1967. Αυτή θα είναι η πρώτη μεταφορά του κλασικού έργου στην οθόνη.

Σύμφωνα με τον γιο του, Ροντρίγκο Γκαρσία, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του Γκονζάλο, θα έχουν το ρόλο του executive producer στο πρότζεκτ, ο μεγάλος Κολομβιανός συγγραφέας είχε δεχτεί άπειρες προτάσεις μέσα στα χρόνια για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. Φοβόταν όμως ότι η ιστορία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί σωστά στα χρονικά όρια μιας ταινίας και επίσης δεν θα είχε νόημα σε άλλη γλώσσα πλην των ισπανικών.

Η οικογένεια του Μάρκες αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της πλατφόρμας του Netflix να μεταφερθεί το βιβλίο ως ισπανόφωνη τηλεοπτική σειρά, αναλογιζόμενη την ραγδαία πρόοδο του είδους τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο Γκαρσία.

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος του τμήματος πρωτότυπων ισπανόφωνων παραγωγών του Netflix, Φρανσίσκο Ράμος, δήλωσε σχετικά ότι η εταιρεία είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του βιβλίου χωρίς επιτυχία. Η αναγνώριση όμως και η δημοτικότητα ταινιών όπως το "Roma" και σειρών όπως το "Narcos" απέδειξαν ότι η πλατφόρμα μπορεί να φέρει σε πέρας «ισπανόφωνο περιεχόμενο υψηλού επιπέδου με ανταπόκριση σε ολόκληρο τον πλανήτη».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM