Το Netflix απέσυρε ντοκιμαντέρ που ισχυριζόταν πως η απονεύρωση προκαλεί καρκίνο

Το Netflix απέσυρε ντοκιμαντέρ που ισχυριζόταν πως η απονεύρωση προκαλεί καρκίνο Facebook Twitter
Η ταινία εμφανίστηκε τον Ιανουάριο στην πλατφόρμα και αμέσως συνάντησε την αντίθεση των μεγαλύτερων οδοντιατρικών ενώσεων των ΗΠΑ.
0

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες οδοντιατρικών ενώσεων, το Netflix απέσυρε το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ "Root Cause" από την πλατφόρμα του και έσβησε κάθε ίχνος ύπαρξής του από τον ιστότοπο του.

Το φιλμ που σκηνοθέτησε ο Αυστραλός κινηματογραφιστής Φρέιζερ Μπέιλι, στοιχειοθετεί την άποψη ότι οι απονευρώσεις προκαλούν καρκίνο, καρδιακά νοσήματα και άλλες σοβαρές χρόνιες ασθένειες, και ότι ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης ενός χαλασμένου ή μολυσμένου δοντιού είναι η αφαίρεσή του.

Η ταινία εμφανίστηκε τον Ιανουάριο στην πλατφόρμα και αμέσως συνάντησε την αντίθεση των μεγαλύτερων οδοντιατρικών ενώσεων των ΗΠΑ, οι οποίες σε κοινή επιστολή τους σημείωναν ότι η διατήρηση του ντοκιμαντέρ στην πλατφόρμα βλάπτει σοβαρά το κοινό σπέρνοντας παραπληροφόρηση σχετικά με απολύτως ασφαλείς θεραπευτικές επεμβάσεις όπως η απονεύρωση.

Η επιστολή στάλθηκε και σε άλλες πλατφόρμες streaming, όπως η Apple, το Amazon και το Vimeo, οι οποίες πάντως εξακολουθούν να περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους την ταινία.

«Η ταινία περιλαμβάνει στοιχεία παραπληροφόρησης που δεν μπορούν να υποστηριχτούν από καμιά επιστημονική έρευνα και μπορούν να προκαλέσουν αδικαιολόγητο πανικό στους θεατές», δήλωσε ο Τζέφρι Μακ Κόουλ, πρόεδρος της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Ένωσης (ADA), ενώ η διευθύντρια του τμήματος ενδοδοντικής θεραπείας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εγκωμίασε την «σοφή και υπεύθυνη απόφαση» της πλατφόρμας να αποσύρει τελικά το ντοκιμαντέρ.

 

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM