«Τη μέρα που με βίασαν»: ένας νεαρός μιλά για την κουλτούρα του βιασμού στην Ινδία

0

Ο Άκραμ είναι σήμερα 28 ετών. Έπεσε θύμα των διεστραμμένων ορέξεων ενός ιεροκήρυκα σ΄ένα χωριό της Ινδίας πριν από 14 χρόνια. Χρειάστηκαν άλλα 14 για να μπορέσει να μιλήσει για την κουλτούρα του βιασμού σ' αυτή τη χώρα, όπου τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είναι τρομακτικά σε ένταση και σε εφιαλτική αύξηση τα τελευταία χρόνια. 

«Τη νύχτα που με βίασε, χωρίς καμία προφύλαξη ήμουν μόλις 14 ετών. Ήταν τόσο οδυνηρό αυτό που μου συνέβη που το 'χα ολοζώντανο μπροστά μου για περίπου 2 εβδομάδες μετά το περιστατικό. Τόσο επώδυνο που για μέρες δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Κι ήταν τόσο κρίμα που κανείς από την οικογένεια μου, τους φίλους, τους συγγενείς ή τους δασκάλους δεν μπορούσε να μαντέψει τι μου είχε συμβεί», λέει στα 28 του σήμερα. 

«Ήταν οικείος της οικογένειάς μου. Με έστελναν στο σπίτι του επί έναν χρόνο. Με βίασε 3 φορές. Μέχρι σήμερα έχω εφιάλτες, όταν θυμάμαι τι έπαθα τότε. Κοιτώντας πλέον πίσω στον χρόνο νιώθω θυμό. Ακόμη και σήμερα ξυπνάω στον μέσον της νύχτας και χτυπιέμαι στον τοίχο, νιώθοντας αβοήθητος, νιώθοντας ενοχή και ντροπή, ακόμη κι αν σήμερα ξέρω ότι εγώ δεν έφταιγα για τίποτα απ' ό,τι συνέβη», εξηγεί μη συγκρατώντας τα δάκρυα του. 

Οι θλιβερές στατιστικές επιβεβαιώνουν την απόγνωσή του: στην Ινδία ένα παιδί κακοποιείται κάθε 15 λεπτά. Μόνο το 2016 υπήρξαν 36.022 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Σε μια κοινωνία σαν τη δική μας το θύμα βαρύνεται με την ίδια ντροπή και ευθύνη που βαρύνει τον θύτη. Για την ακρίβεια, η ντροπή βαραίνει αποκλειστικά το θύμα. Εύχομαι στο μέλλον το εκπαιδευτικό μας σύστημα να εκπαιδεύει τα παιδιά στο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους», καταλήγει ο Άκραμ. 

Για την ιστορία, ο νεαρός βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό. Τώρα οι γονείς του γνωρίζουν τι έχει συμβεί και τον υποστηρίζουν σ' αυτό που περνάει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM