«Τη μέρα που με βίασαν»: ένας νεαρός μιλά για την κουλτούρα του βιασμού στην Ινδία

0

Ο Άκραμ είναι σήμερα 28 ετών. Έπεσε θύμα των διεστραμμένων ορέξεων ενός ιεροκήρυκα σ΄ένα χωριό της Ινδίας πριν από 14 χρόνια. Χρειάστηκαν άλλα 14 για να μπορέσει να μιλήσει για την κουλτούρα του βιασμού σ' αυτή τη χώρα, όπου τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είναι τρομακτικά σε ένταση και σε εφιαλτική αύξηση τα τελευταία χρόνια. 

«Τη νύχτα που με βίασε, χωρίς καμία προφύλαξη ήμουν μόλις 14 ετών. Ήταν τόσο οδυνηρό αυτό που μου συνέβη που το 'χα ολοζώντανο μπροστά μου για περίπου 2 εβδομάδες μετά το περιστατικό. Τόσο επώδυνο που για μέρες δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Κι ήταν τόσο κρίμα που κανείς από την οικογένεια μου, τους φίλους, τους συγγενείς ή τους δασκάλους δεν μπορούσε να μαντέψει τι μου είχε συμβεί», λέει στα 28 του σήμερα. 

«Ήταν οικείος της οικογένειάς μου. Με έστελναν στο σπίτι του επί έναν χρόνο. Με βίασε 3 φορές. Μέχρι σήμερα έχω εφιάλτες, όταν θυμάμαι τι έπαθα τότε. Κοιτώντας πλέον πίσω στον χρόνο νιώθω θυμό. Ακόμη και σήμερα ξυπνάω στον μέσον της νύχτας και χτυπιέμαι στον τοίχο, νιώθοντας αβοήθητος, νιώθοντας ενοχή και ντροπή, ακόμη κι αν σήμερα ξέρω ότι εγώ δεν έφταιγα για τίποτα απ' ό,τι συνέβη», εξηγεί μη συγκρατώντας τα δάκρυα του. 

Οι θλιβερές στατιστικές επιβεβαιώνουν την απόγνωσή του: στην Ινδία ένα παιδί κακοποιείται κάθε 15 λεπτά. Μόνο το 2016 υπήρξαν 36.022 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Σε μια κοινωνία σαν τη δική μας το θύμα βαρύνεται με την ίδια ντροπή και ευθύνη που βαρύνει τον θύτη. Για την ακρίβεια, η ντροπή βαραίνει αποκλειστικά το θύμα. Εύχομαι στο μέλλον το εκπαιδευτικό μας σύστημα να εκπαιδεύει τα παιδιά στο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους», καταλήγει ο Άκραμ. 

Για την ιστορία, ο νεαρός βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό. Τώρα οι γονείς του γνωρίζουν τι έχει συμβεί και τον υποστηρίζουν σ' αυτό που περνάει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM