«Τη μέρα που με βίασαν»: ένας νεαρός μιλά για την κουλτούρα του βιασμού στην Ινδία

0

Ο Άκραμ είναι σήμερα 28 ετών. Έπεσε θύμα των διεστραμμένων ορέξεων ενός ιεροκήρυκα σ΄ένα χωριό της Ινδίας πριν από 14 χρόνια. Χρειάστηκαν άλλα 14 για να μπορέσει να μιλήσει για την κουλτούρα του βιασμού σ' αυτή τη χώρα, όπου τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είναι τρομακτικά σε ένταση και σε εφιαλτική αύξηση τα τελευταία χρόνια. 

«Τη νύχτα που με βίασε, χωρίς καμία προφύλαξη ήμουν μόλις 14 ετών. Ήταν τόσο οδυνηρό αυτό που μου συνέβη που το 'χα ολοζώντανο μπροστά μου για περίπου 2 εβδομάδες μετά το περιστατικό. Τόσο επώδυνο που για μέρες δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Κι ήταν τόσο κρίμα που κανείς από την οικογένεια μου, τους φίλους, τους συγγενείς ή τους δασκάλους δεν μπορούσε να μαντέψει τι μου είχε συμβεί», λέει στα 28 του σήμερα. 

«Ήταν οικείος της οικογένειάς μου. Με έστελναν στο σπίτι του επί έναν χρόνο. Με βίασε 3 φορές. Μέχρι σήμερα έχω εφιάλτες, όταν θυμάμαι τι έπαθα τότε. Κοιτώντας πλέον πίσω στον χρόνο νιώθω θυμό. Ακόμη και σήμερα ξυπνάω στον μέσον της νύχτας και χτυπιέμαι στον τοίχο, νιώθοντας αβοήθητος, νιώθοντας ενοχή και ντροπή, ακόμη κι αν σήμερα ξέρω ότι εγώ δεν έφταιγα για τίποτα απ' ό,τι συνέβη», εξηγεί μη συγκρατώντας τα δάκρυα του. 

Οι θλιβερές στατιστικές επιβεβαιώνουν την απόγνωσή του: στην Ινδία ένα παιδί κακοποιείται κάθε 15 λεπτά. Μόνο το 2016 υπήρξαν 36.022 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Σε μια κοινωνία σαν τη δική μας το θύμα βαρύνεται με την ίδια ντροπή και ευθύνη που βαρύνει τον θύτη. Για την ακρίβεια, η ντροπή βαραίνει αποκλειστικά το θύμα. Εύχομαι στο μέλλον το εκπαιδευτικό μας σύστημα να εκπαιδεύει τα παιδιά στο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους», καταλήγει ο Άκραμ. 

Για την ιστορία, ο νεαρός βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό. Τώρα οι γονείς του γνωρίζουν τι έχει συμβεί και τον υποστηρίζουν σ' αυτό που περνάει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM