«Τη μέρα που με βίασαν»: ένας νεαρός μιλά για την κουλτούρα του βιασμού στην Ινδία

0

Ο Άκραμ είναι σήμερα 28 ετών. Έπεσε θύμα των διεστραμμένων ορέξεων ενός ιεροκήρυκα σ΄ένα χωριό της Ινδίας πριν από 14 χρόνια. Χρειάστηκαν άλλα 14 για να μπορέσει να μιλήσει για την κουλτούρα του βιασμού σ' αυτή τη χώρα, όπου τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είναι τρομακτικά σε ένταση και σε εφιαλτική αύξηση τα τελευταία χρόνια. 

«Τη νύχτα που με βίασε, χωρίς καμία προφύλαξη ήμουν μόλις 14 ετών. Ήταν τόσο οδυνηρό αυτό που μου συνέβη που το 'χα ολοζώντανο μπροστά μου για περίπου 2 εβδομάδες μετά το περιστατικό. Τόσο επώδυνο που για μέρες δεν μπορούσα καν να περπατήσω. Κι ήταν τόσο κρίμα που κανείς από την οικογένεια μου, τους φίλους, τους συγγενείς ή τους δασκάλους δεν μπορούσε να μαντέψει τι μου είχε συμβεί», λέει στα 28 του σήμερα. 

«Ήταν οικείος της οικογένειάς μου. Με έστελναν στο σπίτι του επί έναν χρόνο. Με βίασε 3 φορές. Μέχρι σήμερα έχω εφιάλτες, όταν θυμάμαι τι έπαθα τότε. Κοιτώντας πλέον πίσω στον χρόνο νιώθω θυμό. Ακόμη και σήμερα ξυπνάω στον μέσον της νύχτας και χτυπιέμαι στον τοίχο, νιώθοντας αβοήθητος, νιώθοντας ενοχή και ντροπή, ακόμη κι αν σήμερα ξέρω ότι εγώ δεν έφταιγα για τίποτα απ' ό,τι συνέβη», εξηγεί μη συγκρατώντας τα δάκρυα του. 

Οι θλιβερές στατιστικές επιβεβαιώνουν την απόγνωσή του: στην Ινδία ένα παιδί κακοποιείται κάθε 15 λεπτά. Μόνο το 2016 υπήρξαν 36.022 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

«Σε μια κοινωνία σαν τη δική μας το θύμα βαρύνεται με την ίδια ντροπή και ευθύνη που βαρύνει τον θύτη. Για την ακρίβεια, η ντροπή βαραίνει αποκλειστικά το θύμα. Εύχομαι στο μέλλον το εκπαιδευτικό μας σύστημα να εκπαιδεύει τα παιδιά στο πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους», καταλήγει ο Άκραμ. 

Για την ιστορία, ο νεαρός βρήκε το θάρρος να καταγγείλει το περιστατικό. Τώρα οι γονείς του γνωρίζουν τι έχει συμβεί και τον υποστηρίζουν σ' αυτό που περνάει. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Διεθνή / Μια σφουγγαρίστρα με γυαλιά έγινε η πιο απρόσμενη παρτενέρ του Ryan Gosling

Ο Ryan Gosling είπε ότι στα γυρίσματα του Project Hail Mary ένιωσε τόσο μόνος, ώστε οι σκηνοθέτες Phil Lord και Christopher Miller τού έφτιαξαν μια «mop friend» με το όνομα Moppy Ringwald, η οποία εμφανίζεται τελικά και για λίγο στην ταινία.
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM