Ζούλας: Fake news το ρατσιστικό tweet που μου αποδίδεται

Ζούλας: Fake news το ρατσιστικό tweet που μου αποδίδεται Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Απάντηση για ένα tweet με ρατσιστικό περιεχόμενο που του αποδίδεται, έδωσε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, κάνοντας λόγο για διάδοση ψευδών ειδήσεων. 

Με μία μακροσκελή ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Ζούλας, που αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου στην ΕΡΤ, αποδίδει τις επιθέσεις στον νέο ρόλο που θα αναλάβει στη δημόσια τηλεόραση, προσθέτοντας ότι προ μηνών είχε πέσει θύμα χάκερ στο twitter

«Εκ χαρακτήρος δεν συνηθίζω να απαντώ στην δημοσιογραφική κριτική - ακόμη και στην κακόπιστη - αλλά καθώς είδα ότι αναπαράγονται fake news για μένα ακόμη και από πολιτικούς, οφείλω κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις τις οποίες όσοι μου κάνουν την τιμή να με ακολουθούν τις γνωρίζουν», σημειώνει ο κ. Ζούλας.

Όπως λέει ο ίδιος, ο λογαριασμός του στο Twitter είχε στοχοποιηθεί από χάκερς πριν μήνες, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση σε αυτόν για «αρκετές εβδομάδες», υπενθυμίζοντας πως είχε αναφερθεί σε αυτό, όταν τελικά κατάφερε να τον ανακτήσει. 

«Ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ», προσθέτει. 

«Όσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί "Αφρικής και μαύρων" που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ζούλα

«Εκ χαρακτήρος δεν συνηθίζω να απαντώ στην δημοσιογραφική κριτική - ακόμη και στην κακόπιστη - αλλά καθώς είδα ότι αναπαράγονται fake news για μένα ακόμη και από πολιτικούς, οφείλω κάποιες αυτονόητες διευκρινίσεις τις οποίες όσοι μου κάνουν την τιμή να με ακολουθούν τις γνωρίζουν.


»Ο λογαριασμός μου @kzoulas στο twitter χακαρίστηκε προ μηνών και δεν είχα πρόσβαση σε αυτόν για αρκετές εβδομάδες, κάτι που είχα γράψει και όταν τον ανέκτησα. Στη συνέχεια και ενώ δεν είχα καμία δραστηριότητα στο twitter, ο λογαριασμός αυτός έγινε suspended προφανώς γιατί ο χάκερ στο διάστημα που δεν τον ήλεγχα, τον χρησιμοποίησε με παράνομο τρόπο που δεν γνωρίζω. Αυτό συνέβη ΠΡΙΝ από τις ευρωεκλογές και επομένως είναι fake news ότι δήθεν τον κατέβασα χθες μόνος μου, μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ.


»Όσον αφορά ένα χυδαίο και ρατσιστικό τουιτ περί "Αφρικής και μαύρων" που μου αποδίδεται (και το είδα ξανά και εδώ στο FB), έχει κατασκευαστεί πριν από χρόνια από ένα parody account, το είχα διαψεύσει και τότε, και ειλικρινά ντρέπομαι για λογαριασμό όσων το αναπαράγουν σήμερα ως τάχα δικό μου ποστ.

»Κατά τα λοιπά όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας και προφανώς γνωρίζω ότι στο εξής θα είμαι ένας εύκολος στόχος κριτικής. Πόσο μάλλον όταν δέχθηκα την μεγάλη πρόκληση να συμβάλω στην προσπάθεια ανάκτησης της αμεροληψίας της ΕΡΤ. (Δεν θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω όσους μου ασκούν προκαταβολικά κριτική, ενώ πρωταγωνίστησαν στην παρακμή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης...)»

Ζούλας: Fake news το ρατσιστικό tweet που μου αποδίδεται Facebook Twitter

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ