Ζαούτης για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά: Δεν χρειάστηκαν καμιά ειδική αγωγή, είναι στα σπίτια τους

Ζαούτης για τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά: Δεν χρειάστηκαν καμιά ειδική αγωγή και είναι στα σπίτια τους Facebook Twitter
Φωτ.: UNSPLASH
0

Καθησυχαστικός για τα κρούσματα ηπατίτιδας που έχουν καταγραφεί σε παιδιά εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης, σημειώνοντας πως «δεν προβλέπεται μεγάλη διασπορά στην Ελλάδα».

Για τα τρία κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στη χώρα μας, ο κ. Ζαούτης ανέφερε πως τα παιδιά «πήγαν πολύ καλά, δεν χρειάστηκαν καμιά ειδική αγωγή και είναι στα σπίτια τους».

«Έχουν εντοπιστεί αυτά τα κρούσματα που είναι από άγνωστη αιτιολογία» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως ανέφερε «υπάρχουν ακόμα υποθέσεις αν είναι κάποια ίωση ή συνδυασμός ιών». Το θετικό, ωστόσο, όπως σημείωσε είναι πως ενώ σε πολλά κράτη έχουν καταγραφεί κρούσματα, «δεν βλέπουμε διασπορά εντός των κρατών αυτών, δηλαδή αυξητική τάση στον αριθμό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είπε πως είναι πόνος στην κοιλιά, διάρροια, έμετος, ένα κίτρινο χρώμα (ίκτερος) στο δέρμα, στα μάτια ή στα κόπρανα. «Αν συμβούν αυτά τα συμπτώματα το πρώτο βήμα είναι να μιλήσουν με τον παιδίατρο» συνέστησε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ