Υπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μελετά ενδιάμεση λύση αποστολής SMS από το σύστημα 112

Υπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Μελετά ενδιάμεση λύση αποστολής SMS από το σύστημα 112 Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Την περίπτωση ενδιάμεσης λύσης για την αποστολή ειδοποιήσεων SMS στους πολίτες μέσω του συστήματος 112 σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξετάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 


Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με τους επικεφαλής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του 112 και των ειδοποιήσεων των πολιτών για έκτακτες καταστάσεις. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με τις εταιρείες του κλάδου για επιμέρους θέματα και για την αξιολόγηση της εφαρμογής όσων συμφωνήθηκαν σήμερα.

Στο μεταξύ, έχοντας στόχο περισσότερος κόσμος να έχει πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες internet, συζητήθηκαν μέτρα ενίσχυσης για την διείσδυση της ευρυζωνικότητας καθώς και για την ενθάρρυνση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς, σταθερής και κινητής.

Παρόντες στην συνάντηση με τον κ. Πιερρακάκης ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής και ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι  ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψή του την περασμένη Παρασκευή, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι το σύστημα 112 θα είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM