Υπόθεση Νoor1: 3,5 ώρες κατέθετε στην ανακρίτρια ο Γιαννουσάκης - Επιβεβαίωσε ονόματα

Υπόθεση Νoor1: 3,5 ώρες κατέθετε στην ανακρίτρια ο Γιαννουσάκης - Επιβεβαίωσε ονόματα Facebook Twitter
(ΑΠΕ/ ΜΠΕ)
0

Με έναν φάκελο στα χέρια και συνοδεία πάνοπλων ανδρών της αστυνομίας, προσήλθε το πρωί στην τρίτη ανακρίτρια Πειραιά, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με τους βασικούς χρηματοδότες της αγοράς και μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το πλοίο «Νoor one» τον Ιούνιο του 2014 από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα, ο επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Η κατάθεσή του διήρκεσε περισσότερο από 3,5 ώρες στην ανακρίτρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, επιβεβαίωσε τα ονόματα τεσσάρων Τούρκων, δύο Ιρανικής καταγωγής, που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση.

Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί κατάθεση του κ. Γιαννουσάκη στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Ιωάννη Μπρακουμάτσο, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία σχετικά με τις μηνυτήριες αναφορές που έχουν υποβληθεί για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα ο καταδικασθείς επιχειρηματίας έχει υποβάλλει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας εναντίον ενός ανακριτικού υπαλλήλου του λιμενικού σώματος και της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του κ.Γιαννουσάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσφατα ο πελάτης του στις 5 Μαΐου, είχε δεχθεί επίθεση στις φυλακές από έναν Αλβανό συγκρατούμενό του, εναντίον του οποίου έχει ήδη υποβληθεί και μηνυτήρια αναφορά.

Τη Δευτέρα αναμένεται να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε καταθέσει ο Ε.Γιαννουσάκης, στο σπίτι του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί κρυμμένα 500 κιλά ηρωίνης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ