ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Υποχρεωτική συμπλήρωση φόρμας εντοπισμού για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα

Υποχρεωτική συμπλήρωση φόρμας εντοπισμού για τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα προβλέπει για το επιβατικό κοινό η Notam που εκδόθηκε σήμερα, Σάββατο και θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Εν όψει επαναλειτουργίας όλων των αεροδρομίων της επικράτειας, από 1η Ιουλίου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει πως όλοι οι ταξιδιώτες που προέρχονται από το εξωτερικών, υποχρεούνται να υποβάλουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Το έντυπο θα παράσχει πληροφορίες, μεταξύ άλλων, σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησής τους, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα και άλλα στοιχεία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση travel.gov.gr όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για όσους προβλέπεται να ταξιδέψουν στη χώρα μας, το πρωτόκολλο ορίζει πως «όλα τα άτομα που εισέρχονται στη χώρα, πρέπει να υποβάλουν συμπληρωμένο έντυπο εντοπισμού ταξιδιωτών (PLF) άμα τη αφίξει τους»


Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ