Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε και επισήμως, με σκληρή γλώσσα για τις μαθητικές παρελάσεις, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατες φήμες» περί μη διεξαγωγής. 

 

Το υπουργείο ξεκαθαρίζει πως οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν παντού κανονικά. 

 

Νωρίτερα, πάντως, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε ανακοινώσει πως με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που είχε κοινοποιηθεί επισημάνθηκε ότι ήταν απαραίτητο «λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

 

Τελικά το ΥΠΕΣ επιμένει ότι οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν κανονικά και ότι, «παραδοσιακά» η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει 27 Οκτωβρίου. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

 

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

 

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια  60 λεπτών.

 

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.