Υπ. Υγείας: «Περίεργη υπόθεση» το κρούσμα κορωνοϊού του Βαξεβάνη- Έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Υπ. Υγείας: «Περίεργη υπόθεση» το κρούσμα κορωνοϊού του Βαξεβάνη- Έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανακοίνωση για την υπόθεση του θετικού δείγματος του Κώστα Βαξεβάνη στον κορωνοϊό εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου.

Ο εκδότης του Documento γνωστοποίησε χθες ότι έχει βρεθεί θετικός στον ιό και στο editorial του καταγγέλλει ότι παρά το αποτέλεσμα του τεστ του «κανένας δεν μου είπε τι πρέπει να προσέχω εγώ και οι οικείοι μου και φυσικά δεν έγινε καμιά προσπάθεια ιχνηλάτησης του δικού μου κρούσματος». Ακόμη, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι δεν δέχθηκε κανένα τηλεφώνημα για να του δοθούν οδηγίες ή να δώσει ο ίδιος στοιχεία.

Το υπουργείο Υγείας απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «περίεργη υπόθεση», για την οποία κάνει έρευνα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ακόμη, επισημαίνει ότι ο κ. Βαξεβάνης έκανε rapid test στις 27 Νοεμβρίου σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο καταχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου το αποτέλεσμα, ενώ το ίδιο διάστημα είχε καταχωρήσει εντός 24ωρου άλλα επτά θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, δημιουργούνται πολύ σοβαρά ερωτήματα, ενώ στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι το εργαστήριο θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες «για την απόκρυψη του αποτελέσματος επί σειρά ημερών».

Ο δικός μου κορονοϊός Και ξαφνικά γίνεσαι κομμάτι της μαύρης στατιστικής. Κάπου εκεί ανάμεσα στα άψυχα νούμερα, είναι...

Δημοσιεύτηκε από Kostas Vaxevanis στις Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Ο εκδότης του Documento κ. Κώστας Βαξεβάνης γνωστοποίησε χθες, μέσω κοινωνικών δικτύων, ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, ενώ η υπόθεση καλύπτει και το editorial της εφημερίδας του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο κ. Βαξεβάνης έκανε rapid test σε ιδιωτικό εργαστήριο στις 27 Νοεμβρίου. Η καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Covid έγινε μόλις χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, κοινώς με καθυστέρηση 9 ημερών, με ευθύνη του εργαστηρίου.

Αυτό που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, είναι ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο καταχώρησε στο Εθνικό Μητρώο από τις 27 Νοεμβρίου έως χθες – εντός 24 ωρών, ως οφείλει – άλλα επτά θετικά κρούσματα.

Συγκεκριμένα: Στις 30/11 ένα θετικό με ID 111257 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 01/12 τρία θετικά με ID 111964, 112046, 113320 και ημερομηνία δειγματοληψίας 30/11/2020, στις 02/12 ένα θετικό με ID 114967 και ημερομηνία δειγματοληψίας 01/12/2020 και στις 04/12/2020 δύο θετικά με ID 121939 και 121970 και ημερομηνία δειγματοληψίας 03/12/2020. Επομένως, το εργαστήριο κατέγραφε στο παρελθόν τα κρούσματα με συνέπεια.

Κατά συνέπεια δημιουργούνται τα εξής πολύ σοβαρά ερωτήματα:

Πρώτον, πώς καταχωρήθηκαν τα υπόλοιπα τεστ πλην αυτό του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος καταγγέλλει και ξιφουλκεί για λάθη και παραλείψεις στην ιχνηλάτηση;

Δεύτερον, γιατί σπεύδει να το καταχωρήσει στις 6 το απόγευμα χθες, ταυτόχρονα με τις δημόσιες καταγγελίες του δημοσιογράφου;

Και τρίτον και πιο σημαντικό: ο κ. Βαξεβάνης, γνωρίζοντας ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, τήρησε τα προβλεπόμενα από την καραντίνα και φρόντισε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του;

Προφανώς, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας ερευνά την περίεργη αυτή υπόθεση.

Εννοείται ότι το εργαστήριο θα υποστεί τις νόμιμες συνέπειες για την απόκρυψη του αποτελέσματος επί σειρά ημερών.


Όσο για τη στάση του κ. Βαξεβάνη και την προσπάθεια δημιουργίας ψευδών «αποκαλύψεων», αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο: χρησιμοποίησε ακόμα και την ασθένειά του. Αλλά αυτό δεν μας εκπλήσσει».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ