Υπ. Δικαιοσύνης: Συγκροτήθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας

Υπ. Δικαιοσύνης: Συγκροτήθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Η δημιουργία υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας αναμένεται να προχωρήσει, μετά από 24 χρόνια που παραμένει στα χαρτιά. Για τη σύστασή της, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αποφάσισε τη συγκρότηση ειδικής, επταμελούς, νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι 30 Απριλίου 2017.

Ειδικότερα, στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή συμμετέχουν: Άννα Ζαΐρη, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την ιδιότητα της προέδρου, και μέλη οι Μαρία Σιμιτσή- Βετούλα, εφέτης Αθηνών, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντεισαγγελέας Εφετών, Κωνσταντίνος Σαργιώτης, πρόεδρος Πρωτοδικών, Αντώνιος Αλαπάντας, πρόεδρος Πρωτοδικών, Νικόλαος Δεληδήμος, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και Ελένη Λάππα, δικηγόρος, ειδική συνεργάτης στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι η σύσταση και λειτουργία Δικαστικής Αστυνομίας έχει προβλεφθεί από τον νόμο 2145/1993, αλλά έκτοτε, παρά την παρέλευση 24 ετών, παραμένει κενό γράμμα, παρά τις διάφορες προσπάθειες που έγιναν για να υλοποιηθεί η σύστασή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM