Τσιόδρας: Τα «εφιαλτικά σενάρια» χωρίς μέτρα - «Μικρές νίκες» όσοι έχουν αποσωληνωθεί

Τσιόδρας: Τα «εφιαλτικά σενάρια» χωρίς μέτρα - «Μικρές νίκες» όσοι έχουν αποσωληνωθεί Facebook Twitter
0

Στις μικρές νίκες που κερδίζουμε καθημερινά στον πόλεμο με τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στην ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Τέσσερις ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί και ευχαριστώ πολύ για αυτό όλους τους φίλους γιατρούς που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία. Σήμερα επίσης πήρε εξιτήριο η γυναίκα που είχε μολυνθεί από κορωνοϊό και γέννησε στο νοσοκομείο».

Ο Σ. Τσιόδρας αποκάλυψε ότι οι 4 ασθενείς που αποσωληνώθηκαν ήταν ηλικίας από 52 έως 67 ετών και οι δυο από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Όλοι, όπως συμπλήρωσε, πήραν αντιική θεραπεία και είναι ενθαρρυντικό που βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να τα καταφέρνουν και να πηγαίνουν σπίτια τους.

Τα «εφιαλτικά σενάρια» χωρίς μέτρα

 

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά στα «εφιαλτικά» σενάρια με τους 40 εκατομμύρια θανάτους αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα, όπως αυτά που πάρθηκαν στη χώρα μας.

«Ακόμα και με ημίμετρα, περιορίζοντας δηλαδή τις μετακινήσεις κατά 40%, θα είχαν σωθεί περισσότερα από 8 εκατομμύρια ζωές διεθνώς».

Όπως συμπλήρωσε όλες οι χώρες υιοθετούν πλέον τα αυστηρά μέτρα αυτοπεριορισμού, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο, που ας σημειωθεί ότι είχε χαράξει διαφορετική πολιτική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού όταν είχαν εμφανισθεί τα πρώτα κρούσματα στη χώρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και κάτι άλλο που είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και έχει να κάνει με την Κίνα, η οποία έκλεισε σήμερα τα σύνορά της, φοβούμενη επανεισαγωγή της επιδημίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ