Τροχαίο στα Χανιά: Χειροπέδες στους αστυνομικούς που έκαναν αλκοτέστ στον μεθυσμένο οδηγό της Porsche

Τροχαίο στα Χανιά: Χειροπέδες στους αστυνομικούς που έκαναν αλκοτέστ στον μεθυσμένο οδηγό της Porsche Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi (αρχείου)
0

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά με θύμα έναν 22χρονο, με επίκεντρο τους αστυνομικούς που πραγματοποίησαν το αλκοτέστ στον οδηγό της Porsche λίγες ώρες πριν από το δυστύχημα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντολή της Εισαγγελίας Χανίων.  

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης (ΓΕΠΑΔ) διαβίβασε ενημερωτικό σημείωμα στην Εισαγγελία για πιθανές ποινικές ευθύνες των αστυνομικών.  

Οι κατηγορίες κατά των αστυνομικών για το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για παράλειψη σύλληψης του 45χρονου οδηγού με τη διαδικασία του αυτόφωρου, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ. Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί δεν ζήτησαν από τον οδηγό να δώσει το δίπλωμα οδήγησης, το οποίο του είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, από το Τμήμα Τροχαίας ΒΟΑΚ.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, επιβεβαίωσε την απόφαση του εισαγγελέα για τη σύλληψη των αστυνομικών, ενώ η υπόθεση παραπέμπεται στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας.

Παράλληλα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν υπήρξαν παραλείψεις ή παραβάσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.  

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονα ερωτήματα σχετικά με το πώς ο 45χρονος οδηγός, παρά τη θετική ένδειξη στο αλκοτέστ, συνέχισε να οδηγεί, προκαλώντας λίγες ώρες αργότερα το μοιραίο δυστύχημα. Η υπόθεση αναδεικνύει σοβαρά ζητήματα διαχείρισης και εφαρμογής της νομοθεσίας από τις αστυνομικές αρχές, ενώ εγείρει ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια.  

Η τραγική απώλεια του 22χρονου εξακολουθεί να βαραίνει την τοπική κοινωνία, με την έρευνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την απόδοση ευθυνών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο Πέραμα: «400 στρέμματα εύφλεκτων εγκαταστάσεων απείλησαν να τινάξουν στον αέρα όλη την Αττική», ξεσπά ο δήμαρχος

Ελλάδα / Φωτιά στο Πέραμα: «400 στρέμματα εύφλεκτων εγκαταστάσεων απείλησαν να τινάξουν στον αέρα όλη την Αττική», ξεσπά ο δήμαρχος

«Πρέπει επιτέλους να γίνει δεκτό το αίτημά μας να μην υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων σε γειτονιές με σχολεία και σπίτια» ανέφερε χαρακτηριστικά
THE LIFO TEAM