Τρίτη δόση εμβολίου: SMS θα σταλούν τη Δευτέρα- Ποιους αφορά

Κορωνοϊός - Τρίτη δόση εμβολίου: Σε ποιους θα σταλούν SMS τη Δευτέρα Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Ενημερωτικά μηνύματα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναμένεται να λάβουν τη Δευτέρα, 285.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, η πρώτη κατηγορία που θα εμβολιαστεί με την τρίτη δόση είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, ενώ η πλατφόρμα για ραντεβού θα ανοίξει μία ημέρα αργότερα από την αποστολή SMS, δηλαδή την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη δόση θα χορηγηθεί σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, ειδικότερα σε άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή:

  • Μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Μεταμόσχευση μυελού
  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς

Όπως έχει διευκρινίσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση θα παρασχεθεί κατά προτεραιότητα σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν λόγω μειωμένης ανοσιακής λειτουργίας στον πρώτο εμβολιασμό, σε άτομα που τα αντισώματα έχουν μειωθεί λόγω παρέλευσης μακρού χρόνου από ηλικία εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι η χορήγησή της στοχεύει στη «θωράκιση» των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη καθώς και στην υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα επανενεργοποίησης της ανοσοανταπόκρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα ακολουθήσουν τους ανασοκατεσταλμένους στην τρίτη δόση, προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουνε λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δύο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μία δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Ελλάδα / Χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια: τελικά, πόσο ρεύμα καταναλώνουν;

Πόσο ενεργοβόρα είναι τα γιορτινά λαμπάκια με τα οποία στολίζουμε τόσο το σπίτι μας όσο και τους εξωτερικούς του χώρους; Και πόσο θα μας κοστίσει, αν, για παράδειγμα, τα λαμπιόνια λειτουργούν για περίπου 10 ώρες;
NEWSROOM