Συναγερμό προκάλεσε στην Τρίπολη το γεγονός ότι εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε δομή ψυχικής υγείας.

 

Ένας άνδρας, που φιλοξενείται στη δομή η οποία βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, βρέθηκε θετικός στον ιό. Ήδη, έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς, το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς.

 

Στη δομή ψυχικής υγείας φιλοξενούνται περίπου 10 άνθρωποι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ ήδη υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην πόλη και έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση. Αυτό που προκαλεί επιπλέον ανησυχία σε αυτή την περίπτωση είναι πως πριν από λίγες ημέρες ο άνδρας που βρέθηκε θετικός είχε νοσηλευτεί στην παθολογική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

 

Στο μεταξύ, σε μια ξεχωριστή περίπτωση στην Τρίπολη, αναμένονται οι απαντήσεις από το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ένας άνδρας που εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της πόλης.

 

Σε καραντίνα υγειονομικοί στη Θήβα

 

Κινητοποίηση υπήρξε και στο νοσοκομείο της Θήβας, καθώς 12 εργαζόμενοι μπήκαν σε καραντίνα επειδή εκτέθηκαν σε κρούσμα κορωνοϊού.

 

Πρόκειται για 6 γιατρούς, 4 νοσηλευτές και 2 τραυματιοφορείς. Οι συγκεκριμένοι τέθηκαν σε κατ'οίκον περιορισμό, για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Κυριακής, έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικού του νοσοκομείου Θηβών μια ασθενής με επιληπτική κρίση. Το πρωί της Δευτέρας η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υποβλήθηκε σε έλεγχο για τον κορωνοϊό και το τεστ βγήκε θετικό.