Τρεμόπουλος: Προσαγωγή on camera σε διαμαρτυρία για κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη

Τρεμόπουλος: Προσαγωγή on camera σε διαμαρτυρία για κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex
0

Προσήχθη κατά τη διάρκεια ζωντανής σύνδεσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στη Θεσσαλονίκη «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Η προσαγωγή έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας μετά από νέα κινητοποίηση, που προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων για τις κοπές των δέντρων στην πόλη. Τη στιγμή της προσαγωγής απαθανάτισε live η κάμερα του Open.

Η διαμαρτυρία έγινε στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου στην Θεσσαλονίκη.

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Τα δέντρα αυτά, 41 λεύκες συνολικά, χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από την πόλη και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Έχει προγραμματιστεί δε, η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης, σύμφωνα με τον δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαρτίου φορείς οικολόγων και συλλογικότητες της πόλης με πρωτοβουλία του Δικτύου για το αστικό πράσινο «SOSε τα Δέντρα» αντέδρασαν, διαδηλώνοντας για την προγραμματισμένη κοπή των 41 δένδρων από την πλατεία, ενώ κατατέθηκαν και μηνυτήριες αναφορές κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Το αίτημα των οικολόγων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είχε απορριφθεί. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM