Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα σε παραλία στις Γούβες Ηρακλείου, στην Κρήτη, όταν ένας ηλικιωμένος πήγε με τα δύο του εγγόνια στη θάλασσα.

 

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει τα δύο του εγγόνια που κολυμπούσαν, αναφέρει το Neakriti.

 

Tα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 8 ετών ανασύρθηκαν άμεσα και παραλήφθηκαν από διασώστες του ΕΚΑΒ για να μεταφερθούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται προληπτικά.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα παρέσυραν και τα τρία άτομα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν έξω, όπως μεταδίδει το Cretapost.

 

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το περιστατικό αντιλήφθηκαν οι λουόμενοι, οι οποίοι επιχείρησαν με τη χρήση σωσιβίων να τους βγάλουν από τη θάλασσα. Τα δύο παιδιά βγήκαν με ασφάλεια, ωστόσο ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί στα βράχια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

 

«Εμείς προσπαθήσαμε να τον τραβήξουμε στη στεριά αλλά ήταν πολύ δυνατά τα ρεύματα και δεν μπορούσαμε. Με τη βοήθεια του λιμενικού σώματος, τελικά η σορός του άνδρα ανασύρθηκε και τοποθετήθηκε στο σκάφος», ανέφερε μιλώντας στο cretapost εργαζόμενος της περιοχής που έσπευσε να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

 

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, τα δύο αγοράκια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ χωρίς όμως να φέρουν κάποια εμφανή τραύματα.