ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Τουλουπάκη σε Ράικου: Με επέλεξαν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, είναι προσβλητικά όσα λες

Τουλουπάκη σε Ράικου: Με επέλεξαν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, είναι προσβλητικά όσα λες Facebook Twitter
0

«Τοποθετήθηκα στην Εισαγγελία Διαφθοράς δύο φορές με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου» απαντά η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη σε όσα φέρεται να κατέθεσε σε βάρος της η προκάτοχος της στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Με ανακοίνωση της, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αντικρούει όσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατέθεσε εναντίον της στον Άρειο Πάγο η κ. Ράικου. Η κ. Τουλουπάκη τονίζει πως δεν τοποθετήθηκε στα καθήκοντα της από τον κ. Παπαγγελόπουλο και κάνει λόγο για «προσβλητικές αναφορές» της κ. Ράικου όχι μόνο για το πρόσωπο της αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που την επέλεξαν.

Η δήλωση της κ. Τουλουπάκη 

«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας πράγματι ειπώθηκαν, δυστυχώς για άλλη μία φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψη μου, αλλά και κατά του συνόλου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς "συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης".

Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκα στην θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς μετά την παραίτηση της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτή. Στον διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες, με μεγάλη πλειοψηφία. Η προσφυγή δε κατά της τοποθέτησης μου στην πρώτη εκλογή μου απερρίφθη παμψηφεί από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της, όχι μόνο για εμένα αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους. Εξίσου προσβλητική είναι η αναφορά της σε συνάδελφο, δικαστικό λειτουργό.

Επισημαίνω τέλος ότι, από όσο γνωρίζω, προηγούμενες καταγγελίες της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις. Επισημαίνω τέλος ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα κι όχι μέσω ...κύκλων, "προνόμιο" που δεν διαθέτω».

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ