Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ ζητά ο ΔΣΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ ζητά ο ΔΣΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την παρέμβαση της εισαγγελίας ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια.

Στην σχετική ανακοίνωσή του, ο ΔΣΑ στρέφεται εμμέσως και κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου χαρακτηρίζοντας «καινοφανείς θεωρίες» τις προτάσεις του που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους.

»Η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας.

»Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

»Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές,να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους.


»Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ