ΑΘΗΝΑ

Την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Τούρκο ομόλογό του

Την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών ζητά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τον Τούρκο ομόλογό του Facebook Twitter
SOOC
0

Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης ζήτησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης από τον Τούρκο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγό Χουλούσι Ακάρ.

Στο περιθώριο της 179ης συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε παράλληλα τον τερματισμό της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στης Βρυξέλλες προκειμένου να προετοιμάσει την προσεχή σύνοδο κορυφής της συμμαχίας σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε σειρά επαφών με ομολόγους του και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τους προέδρους των Στρατιωτικών Επιτροπών ΝΑΤΟ και ΕΕ, στρατηγούς Πετρ Πάβελ και Μιχαήλ Κωσταράκο, αντίστοιχα.

Στη σύνοδο εξετάστηκε και η αμυντική συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ στους τομείς της στρατιωτικής κινητικότητας και της προβολής ναυτικής ισχύος.

Ο ναύαρχος Αποστολάκης τόνισε πως η προσαρμογή της δομής διοίκησης της συμμαχίας πρέπει να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των κρατών-μελών για συνεισφορά και να συμβαδίζει με τη δομή δυνάμεων , για την επίτευξη του μέγιστου βαθμού ετοιμότητας.

Ελλάδα
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ελλάδα / Η ΑΑΔΕ παγίδευσε γνωστό τράπερ: Αγόραζε πολυτελή αυτοκίνητα και ρολόγια μέσω ΜΚΟ

Ο τράπερ είχε συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία η δισκογραφική του εταιρεία είχε πιστώσει το σύνολο των δικαιωμάτων του καλλιτέχνη, ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Ελλάδα / ΔΕΘ 2025: «Φρούριο» το κέντρο της Θεσσαλονίκης – Drones, κάμερες ΚΑΙ 2.500 αστυνομικοί

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, με απαγόρευση στάθμευσης και εκτροπές στην κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων
LIFO NEWSROOM