Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στο ΥΜΑΘ από εργαζόμενους της ΕΛΒΟ

Θεσσαλονίκη: Συμβολική κατάληψη στο ΥΜΑΘ από εργαζόμενους της ΕΛΒΟ Facebook Twitter
Φωτογραφία: thestival.gr
0

Συμβολική κατάληψη στο ΥΜΑΘ (πρώην υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Βασικό τους αίτημα είναι ο προγραμματισμός συνάντησης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις για τη διατήρηση των περίπου 300 θέσεων εργασίας, αλλά και για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της αμυντικής βιομηχανίας, μέσω της άμεσης ανάθεσης έργου.


«Θεωρούμε ότι πλέον ο πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός που μπορεί να δώσει οριστική λύση για την ΕΛΒΟ, καθώς τα χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι υπουργοί διαρκώς μετατίθενται χρονικά προς τα πίσω. Είμαστε απλήρωτοι για δεύτερο μήνα και οδεύουμε προς τον τρίτο. Ζητάμε να υπάρξει -από πλευράς της κυβέρνησης- δέσμευση ότι θα κατοχυρωθούν οι 300 θέσεις εργασίας στην ΕΛΒΟ, γιατί όσοι (επενδυτές) έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη βιομηχανία μέχρι σήμερα, δεν δεσμεύονται να τις διατηρήσουν», υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας.


Βασικό ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι η άμεση ανάθεση προγραμμάτων στην ελληνική βιομηχανία. «Όταν ήταν ιδιωτική εταιρεία ο ΟΑΣΘ μας είχε στείλει 44 λεωφορεία για επισκευή, χάρη στα οποία βγάλαμε τα λειτουργικά μας έξοδα. Ο νέος κρατικός ΟΑΣΘ δεν μας έχει αναθέσει τίποτα, παρότι αν θέλουν να κάνουν αναβάθμιση των λεωφορείων, είμαστε οι καλύτεροι», υπογραμμίζει ο κ.Αλιόγκας, σύμφωνα με τον οποίο μεγάλος αριθμός των λεωφορείων του στόλου του ΟΑΣΘ έχει περάσει -πολλά χρόνια πριν- από το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ (τα περισσότερα αρθρωτά, καθώς και τα κόκκινα λεωφορεία).


«Η ανάθεση προγραμμάτων επισκευών και αναβάθμισης λεωφορείων του ΟΑΣΘ θα μας δώσει άμεσα ανάσα, καθώς οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα του ελληνικού στρατού χρειάζεται έξι μήνες για να πάρει μπρος κι εμείς χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις», εξηγεί.


Στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το ΥΜΑ-Θ, την είσοδο του οποίου είχαν αποκλείσει από τις 10 το πρωί περίπου, χωρίς όμως να κλείσουν κάποιον δρόμο.

Σύμφωνα με τον κ. Αλιόγκα, αν δεν γίνει σύντομα κάτι, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι ακόμη και να κατέβουν στην Αθήνα και να στήσουν σκηνές σε σημεία-κλειδιά, παραμένοντας σε αυτά μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Ελλάδα / Στο πλευρό των αγροτών η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ»

Η «Καλλιστώ» καλεί την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει ουσιαστικά την αναγέννηση της υπαίθρου, με πολιτικές που θα ενισχύουν τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους», λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ελλάδα / Νεκρό παιδί στη Ζάκυνθο: «Είδα τον πατέρα με αίματα, το σκυλί θα μας έτρωγε όλους» λέει ο πρόεδρος Αγίου Λέοντα

Ο πρόεδρος της κοινότητας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας και περιέγραψε τι συνέβη μετά την επίθεση του σκύλου στο παιδί
LIFO NEWSROOM