Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο τρία άτομα για έργα «φαντάσματα» στην ΕΥΑΘ, με ζημιά 2 εκ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο τρία άτομα για έργα «φαντάσματα» στην ΕΥΑΘ, με ζημιά 2 εκ. ευρώ Facebook Twitter
0

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται τρία άτομα, κατηγορούμενα για έργα «φαντάσματα» της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), τη χρονική περίοδο 2005/06, που ζημίωσαν την Εταιρεία με ποσό που προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.

 

Πρόκειται για τον τότε διευθυντή του Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, τον επιβλέποντα μηχανικό της Εταιρείας και τον ανάδοχο εργολάβο των έργων. Οι υποτιθέμενες εργασίες αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ λόγω διαρροών. Από την επιτόπια αυτοψία που διηνήργησαν πραγματογνώμονες διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες από τις αναφερόμενες βλάβες του δικτύου προσδιορίστηκαν σε σημεία εκτός οδοστρώματος, όπως σε κτίρια, πάρκα, ιδιόκτητα οικόπεδα κ.ά.

 

Υιοθετώντας τα πορίσματα των πραγματογνώμων, σύμφωνα με τα οποία τα έργα ουδέποτε εκτελέστηκαν και οι αντίστοιχες εντολές εκτέλεσης δόθηκαν και εγκρίθηκαν παρά το γεγονός ότι ήταν εικονικές, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, παραπέμπει σε δίκη τους τρεις κατηγορούμενους -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνδρομής σε αυτήν την πράξη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM